Велика коржик з великою кількістю сиру і сиром можемо стати і ситним перекусом і смачним родинним сніданком. Соковите і ароматне блюдо готується не складно і не довго.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 3 склянки
  • Кефір – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Сир – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло соняшникове – 0.5 склянки

Процес приготування:

Як почати готувати хачапурі з сиром на сковороді? У миску налити кефір, всипте сіль, цукор і соду, гашену оцтом. Ретельно розмішайте масу.

Розділіть борошно умовно на 3 частини і просеивайте частинами кефір, збиваючи після кожного. Повинно вийти щільне тісто, яке складно місити ложкою. Присипте поверхню борошном, викладіть на нього тісто і гарненько вимісіть руками. Перекладіть його в пакет і залиште на 20 хвилин дійти.

Дрібно натріть сир, перекладіть в тарілку. Сир розімніть виделкою і покладіть до сиру. Всипте дрібку солі, додайте роздавлений часник. Ретельно перемішайте і умовно розділіть на 4 частини.

Візьміть ¼ частину тіста і спочатку сформуєте кулю, а потім з нього розкачайте тонкий коржик. Викладіть на половину начинку і накрийте другим півколом, добре скріпивши краю.

З мінімальним натисканням розкачайте хачапурі качалкою, надаючи йому більш тонкий вид, але не перестарайтеся, щоб начинка не вилізла через тісто. Обсмажте коржі на гарячій сковороді в достатній кількості олії до рум’яної скоринки з двох сторін. Викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Приємного апетиту!

Хачапурі Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на сковороді