Велика коржик з великою кількістю сиру і сиром можемо стати і ситним перекусом і смачним родинним сніданком. Соковите і ароматне блюдо готується не складно і не довго.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 3 склянки
- Кефір – 1 склянка
- Цукор-пісок – 0.5 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Сир – 200 гр.
- Сир – 150 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло соняшникове – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як почати готувати хачапурі з сиром на сковороді? У миску налити кефір, всипте сіль, цукор і соду, гашену оцтом. Ретельно розмішайте масу.
Розділіть борошно умовно на 3 частини і просеивайте частинами кефір, збиваючи після кожного. Повинно вийти щільне тісто, яке складно місити ложкою. Присипте поверхню борошном, викладіть на нього тісто і гарненько вимісіть руками. Перекладіть його в пакет і залиште на 20 хвилин дійти.
Дрібно натріть сир, перекладіть в тарілку. Сир розімніть виделкою і покладіть до сиру. Всипте дрібку солі, додайте роздавлений часник. Ретельно перемішайте і умовно розділіть на 4 частини.
Візьміть ¼ частину тіста і спочатку сформуєте кулю, а потім з нього розкачайте тонкий коржик. Викладіть на половину начинку і накрийте другим півколом, добре скріпивши краю.
З мінімальним натисканням розкачайте хачапурі качалкою, надаючи йому більш тонкий вид, але не перестарайтеся, щоб начинка не вилізла через тісто. Обсмажте коржі на гарячій сковороді в достатній кількості олії до рум’яної скоринки з двох сторін. Викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром на сковороді Хачапурі на сковороді