Хачапурі з сиром – грузинський класичний рецепт смачної закуски тягнеться з сирною начинкою. Така закуска буде чудовим варіантом частування для посиденьок з друзями замість звичної і обридлої піци. Обов’язково спробуйте приготувати корж з сиром.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 900 гр.
- Масло соняшникове – 120 мл
- Сир Сулугуні – 900 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Сухі дріжджі – 11 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування хачапурі з сиром Сулугуні. Необхідну кількість молока трохи підігрійте, насипте сухі дріжджі, цукровий пісок і сіль. Добре перемішайте, в отриману масу просійте склянку борошна, ще раз перемішайте, оберніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 15 хвилин.
В отриману опару розбийте куряче яйце і всипте необхідну кількість картопляного крохмалю. Ретельно перемішайте.
Поступово додайте решту борошно, добре перемішуючи масу. Налийте 100 мл рослинного масла і вимісіть тісто. Тісто покладіть в миску і затягніть харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на півтори години.
У невеликій піалі з’єднайте сметану, куряче яйце і 20 мл рослинного масла.
Сулугуні натріть на крупній тертці.
тісто трохи обімніть і розділіть на три рівні частини. Кожну частину розкачайте качалкою. В центрі кожного кола рівномірно розподіліть начинку з натертого сиру.
Потім зберіть вільний край до центру і добре зліпити краї.
Присипте зверху невеликою кількістю борошна.
Вийшов шматочок розкачати в коло, переверніть і ще раз прокатайте качалкою.
Розкачані кола перемістіть на змащений маслом деко або сковороду, змастіть раніше приготовленою сумішшю сметани, яйця і рослинного масла. Зверху присипте залишилися сиром.
Добре розігрійте духовку до 180 градусів і помістіть хачапурі на 20-30 хвилин. Готові хачапурі подавайте на стіл гарячими.
Приємного апетиту!
Хачапурі з дріжджового тіста з сиром в духовці Хачапурі з сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сулугуні Хачапурі по-мегрельські