Хачапурі – грузинський національний борошняний виріб з сирною начинкою і яйцем. Я пропоную приготувати хачапурі з сиром з листкового тіста. Блюдо виходить дуже смачним тягнеться з сирною начинкою. Таке частування можна подати до чаю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Листкове тісто дріжджове – 500 гр.
- Сир Моцарелла – 500 гр.
- Сир – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хачапурі з сиром з листкового тіста? Заздалегідь дістаньте заморожене листкове тісто.
З допомогою качалки розкачайте один лист листкового тіста на папері для випічки.
В невелику ємність натріть сир «Моцарелла», додайте м’який сир і розм’якшене вершкове масло, трохи посоліть і ретельно перемішайте. На розкачане листкове тісто рівномірно розподіліть приготовану начинку.
Розкачайте другий лист листкового тіста і накрийте їм начинку. З допомогою виделки притисніть краю хачапурі по всій окружності. І наколіть тісто зверху в декількох місцях. Збийте куряче яйце і змастіть їм поверхню хачапурі з сиром. Перемістіть хачапурі на деко. Поставте деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте протягом 20 хвилин.
Готовий хачапурі з сиром з листкового тіста подавайте на стіл в гарячому вигляді. Ароматне блюдо виходить хрустким з ніжною сирною начинкою.
Приємного апетиту!
Хачапурі Хачапурі з сиром і сиром Хачапурі з сиром і сиром в духовці Хачапурі з сиром і яйцем Хачапурі з сиром у духовке