По правильному – харчо і суп харчо є різними стравами. Харчо – це шматочки м’яса в горіховому соусі. Суп харчо – це густий суп з яловичини, рису, соус з аличі (тклапі, сацабели, ткемалі), горіхів і спецій. Через неможливість знайти всі інгредієнти допускається заміна такого соусу на томатну пасту, так і горіх не всім до смаку. Мультиварка (програма томління) завжди допомагає всім інгредієнтам розкрити свій смак і робить суп харчо наваристим і смачним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 700 гр.
- Рис басматі – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 4 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Аджика – за смаком
- Кінза – 1 пучок
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Вода – 3 л
- Волоський горіх – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати харчо по-грузинськи в мультиварці. Яловиче філе промийте, покладіть в мультічашу, залийте холодною водою, щоб м’ясо було покрито повністю, закрийте кришку мультиварки і увімкніть програму «Суп» на 20 хвилин.
Для супу харчо по-грузинськи візьміть справжні грузинські приправи: кінзу і аджику.
Для такого харчо вам будуть потрібні хмелі-сунелі, уцхо сунелі (грузинська приправа з насіння і стручків блакитного пажитника) і сванская сіль (популярна в грузинській кухні суміш солі з колекцією спецій). Саме ці приправи зроблять смак харчо по-грузинськи справжнім.
Поки вариться яловичина, на окремій сковорідці обсмажте до прозорості дрібно нарізані цибулини.
Потім до цибулі покладіть томатну пасту, перемішайте і посмажте її пару хвилин, до випаровування рідини.
Потім до цибулі з томатом насипте рис «Басматі» і його також трохи обсмажте.
мультічашу до вареної протягом 20 хвилин яловичині перекладіть обсмажені інгредієнти, долийте воду до позначки на чаші 3 л, додайте лаврушку, закрийте кришку приладу і повторно увімкніть програму «Суп» на 20 хвилин.
За цей час будь-яким способом подрібніть уцхо сунелі.
Часник очистіть від лушпиння і ножем дрібно нарубаєте. Пучок кінзи промийте і наріжте на шматочки.
Після сигналу про завершення програми дістаньте з чаші зварене м’ясо, в суп покласти всі спеції, ложечку аджики і нарізані кінзу і часник. Додайте, якщо вам подобається, подрібнені волоські горіхи. Суп перемішайте. Потім кришку закрийте і залиште суп в режимі «Тепло-підігрів» на 20 хвилин.
Яловичину наріжте на невеликі шматочки.
Через 20 хвилин в суп перекладіть шматочки м’яса і перемішайте. Харчо по-грузинськи в мультиварці готово.
Розлийте суп в порційні тарілки і можете подавати до обіду.
Приємного апетиту і смачних страв!