Класичний суп харчо роблять з яловичини. Бульйон на цьому м’ясі виходить в міру жирним і дуже наваристим, тому це блюдо добре насичує, додає сил і втамовує голод. Те, що потрібно для ситного сімейного обіду.


Інгредієнти: на порції.

  • Кінза – 1 пучок
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Суміш перців – за смаком
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Рис білий – 50 гр.
  • Яловичина – 1 кг
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Приступимо до готування харчо з яловичини з волоськими горіхами. Яловичину промийте під холодною водою і поставте варитися. У процесі варіння знімайте з поверхні бульйону піну.

Коли бульйон закипить, додайте зелень, суміш перців і лавровий лист. Варіть 40 хвилин, після чого видаліть спеції та зелень з бульйону.

Картоплю і моркву очистіть. Картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.

Додайте в бульйон до м’яса картоплю, моркву і рис.

Цибулю очистіть, наріжте кубиками і додайте в каструлю. Часник очистіть від лушпиння і цілком відправте його в суп. Варіть 20 хвилин.

Волоські горіхи подрібніть в крихту.

Помідори помийте, очистіть від шкірки і наріжте будь-яким зручним способом. Подрібнені помідори також додайте в каструлю.

Потім додайте в суп волоський горіх, хмелі-сунелі, червоний перець, перемішайте, варити ще 7-10 хвилин.

Перевірити готовність рису і вимикайте вогонь. Дайте харчо трохи настоятися під кришкою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Суп харчо класичний Харчо з картоплею і рисом Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами Харчо по-грузинськи з яловичини з рисом