Харчо по-грузинськи має яскравий і насичений смак. Готується він на основі наваристого яловичого бульйону і виходить дуже ситним. Харчо, як і в цілому вся східна кухня, має свою пікантну родзинку, а вишуканий шарм йому надають горіхи.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чилі – 1 шт.
- Волоський горіх – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Помідори чері – 4 шт.
- Кінза – 0,5 пучків
- Петрушка – 0,5 пучків
- Базилік свіжий – 2 гілки
- Ткемалі – 2 ст. л.
- Рис білий – 2 ст. л.
- імеретинський Шафран – 1,5 ч. л.
- Коріандр мелений – 1,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 2 шт.
- Яловичина – 700 гр.
- Вода – 2 л
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як почати готувати харчо по-грузинськи з яловичини з горіхами? М’ясо помийте, наріжте невеликими шматочками. Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і варіть до готовності.
Готове м’ясо вийміть з каструлі. Бульйон процідіть, потім додайте в нього рис, м’ясо і знову поставте на вогонь.
Горіхи подрібніть блендером. У ступці змішайте коріандр, імеретинський шафран, червоний перець, подрібнені волоські горіхи і один зубчик часнику.
Цибулю очистіть, дрібно наріжте і тушкуйте його на рослинному маслі разом зі спеціями і горіхами.
Помідори помийте, очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Гострий перець очистіть від насіння і подрібніть ножем. Помідори і перець додайте до цибулі на сковороду і продовжуйте тушкувати все разом ще 5 хвилин.
Засмажку з цибулі та помідорів додайте в бульйон, варіть на середньому вогні 3-4 хвилини.
Зелень помийте і порубаєте ножем. Часник очистіть і подрібніть. Додайте зелень і часник в суп, перемішайте і варіть 1-2 хвилини. Потім додайте соус ткемалі, сіль і перець за смаком, варіть 10 хвилин.
Зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 10-12 хвилин.
Приємного апетиту!
Суп харчо класичний Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами