Харчо по-грузинськи має яскравий і насичений смак. Готується він на основі наваристого яловичого бульйону і виходить дуже ситним. Харчо, як і в цілому вся східна кухня, має свою пікантну родзинку, а вишуканий шарм йому надають горіхи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори чері – 4 шт.
  • Кінза – 0,5 пучків
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Базилік свіжий – 2 гілки
  • Ткемалі – 2 ст. л.
  • Рис білий – 2 ст. л.
  • імеретинський Шафран – 1,5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Яловичина – 700 гр.
  • Вода – 2 л
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати харчо по-грузинськи з яловичини з горіхами? М’ясо помийте, наріжте невеликими шматочками. Складіть м’ясо в каструлю, залийте водою, додайте лавровий лист і варіть до готовності.

Готове м’ясо вийміть з каструлі. Бульйон процідіть, потім додайте в нього рис, м’ясо і знову поставте на вогонь.

Горіхи подрібніть блендером. У ступці змішайте коріандр, імеретинський шафран, червоний перець, подрібнені волоські горіхи і один зубчик часнику.

Цибулю очистіть, дрібно наріжте і тушкуйте його на рослинному маслі разом зі спеціями і горіхами.

Помідори помийте, очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Гострий перець очистіть від насіння і подрібніть ножем. Помідори і перець додайте до цибулі на сковороду і продовжуйте тушкувати все разом ще 5 хвилин.

Засмажку з цибулі та помідорів додайте в бульйон, варіть на середньому вогні 3-4 хвилини.

Зелень помийте і порубаєте ножем. Часник очистіть і подрібніть. Додайте зелень і часник в суп, перемішайте і варіть 1-2 хвилини. Потім додайте соус ткемалі, сіль і перець за смаком, варіть 10 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 10-12 хвилин.

Приємного апетиту!

Суп харчо класичний Харчо з рисом Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами