Любителям гострих страв від усієї душі рекомендую приготувати неймовірно смачний і ароматний гострий суп харчо з баранини. Гаряче блюдо сподобається всім, хто любить ароматні приправи і спеції. Приготуйте такий суп, і ви будете приємно здивовані.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Баранина – 1 кг
  • Рис круглозерний – 110 гр.
  • Селера – 1 шт.
  • Ткемалі – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 5 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Томати в соку – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Пластівці перцю чилі – 3 шт.
  • Гвоздика – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Кориця – 1 паличка
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Насіння кропу – 0.25 ч. л.
  • Зелень – 1 ч. л.
  • Коріандр – 0.5 ч. л.
  • Майоран – 0.5 ч. л.
  • Корінь петрушки – 0.5 пучків
  • Корінь кінзи – 0.5 пучків
  • Вода – 4 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування гострого супу харчо з баранини? Відразу підготуйте всі необхідні спеції, які будете використовувати для приготування гострого харчо.

Баранину на кісточці ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння.

Періодично знімайте піну, яка утворилася з допомогою шумівки або дрібного сита.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Одну цибулину розріжте не до кінця, ставте гвоздику. Моркву очистіть від шкірки овочечисткою, розріжте на 4 частини. Після чого овочі викладіть до м’яса.

Стебло селери, корінь петрушки і кінзи сполосніть, додайте в бульйон, також до м’яса додайте паличку кориці і лавровий лист, зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності приблизно 1-1,5 години.

Коли баранина буде готова, обережно вийміть овочі і приправи – вони більше не знадобляться. З допомогою шумівки обережно викладіть баранину в окремий посуд. Необхідну кількість круглого рису гарненько промийте кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20-25 хвилин.

Залишився очищений ріпчасту цибулю наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Баранину трохи остудіть і відокремте м’ясо від кісток.

Потім наріжте середніми шматочками однакового розміру і додайте до смаженій репчатому луку.

Потім додайте помідори у власному соку.

Влийте кілька ополоників бульйону і додати улюблені спеції. Я додала сушену зелень петрушки і базиліка, сушений перець чилі, майоран, насіння коріандру, насіння кропу, мелений коріандр. Гарненько перемішайте.

Потім додайте необхідну кількість ткемалі. Посоліть. Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес в сковороду з вмістом. Ретельно перемішайте.

Приготовану засмажку з бараниною акуратно перекладіть в каструлю з рисом. Ретельно перемішайте харчо. Доведіть до кипіння.

Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин під кришкою. Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Краще всього використовувати кінзу або петрушку. Гострий ароматний суп харчо з баранини подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з баранини з рисом Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником