Харчо в мультиварці-скороварці готується швидше (40 хвилин), а в простій мультиварці потрібно не менше 1,5 години. Суп виходить дуже ароматний і смачний, хоча готується на свинячих реберцях і з додаванням картоплі, що виключається в класичному рецепті. Волоські горіхи додаються за смаком, адже вони часто надають йому фіолетовий відтінок.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячі ребра – 500 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Томатний соус – 80 мл
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Часник – 3 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування харчо в мультиварці-скороварці. Свинячі реберця промийте і розріжте на шматочки по кісточці. Почистіть і промийте картоплю і цибулини. Рис також трохи промийте.
Очищений цибулю наріжте на невеликі кубики.
В чашу цього девайса покладіть потрібну кількість томатного соусу і налийте до нього рослинне масло.
Потім перекладіть в чашу нашатковану цибулю і, не закриваючи кришку, посмажте його на програмі для смаження протягом 15 хвилин.
За цей час ножем нарубайте очищений часник.
Очищену картоплю наріжте на шматочки довільних розмірів і форми.
До смаженій до повому часу луку перекладіть в чашу свинячі реберця, рис, нарізані картоплю і часник.
Потім ці інгредієнти на свій смак посипте сіллю і вибраними спеціями для харчо.
Потім налийте в чашу 2 літри чистої води. На цьому кількості води харчо буде наваристому і густим, якщо така консистенція не влаштовує, то налийте води більше.
Закрийте кришку мультиварки-скороварки і клапан встановіть в положення «Високий тиск». Увімкніть програму «Суп». Час готування для цього девайса становить 40 хвилин. Після завершення програми і обережно підніміть клапан для видалення гарячого пара. Можна почекати деякий час і тиск у приладі нормалізується природним шляхом.
Суп харчо в мультиварці-скороварці готовий. Можете подавати його до столу.
Смачного!