Харчо з яловичини в казані – це традиційне блюдо східної кухні. Готувати харчо – справа клопітка і трудомістка, проте заради такого чудового смаку можна попрацювати. Найкраще для приготування такої страви підходить спеціальна посуд, а саме казан.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 500 – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 4 – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Часник – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Аджика (суха) – 2 ч. л.
  • Ткемалі – 5 ст. л.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 щіпка
  • Кінза – 0,5 пучків
  • Петрушка – 0,5 пучків
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 пучків
  • Масло олію – для смаження
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Як приготувати харчо з яловичини в казані? М’ясо промийте під проточною водою, наріжте і покладіть його в каструлю.

У каструлю влийте воду і поставте м’ясо варитися.

Коли вода закипить, зніміть ложкою піну і додайте в бульйон лавровий лист, одну цибулину і моркву. Варіть 1,5-2 години.

Решті цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте.

Волоський горіх подрібніть будь-яким зручним способом. Можна натерти його на тертці, порубати ножем або подрібнити в блендері.

Томатну пасту змішайте з аджикою, соусом ткемалі і щіпкою цукру.

Рис промийте під проточною водою і залиште набухати.

Коли м’ясо буде готове, дістаньте його з каструлі, бульйон процідіть.

поставте Казан на вогонь, влийте олію і обсмажте на ньому цибулю до золотистого кольору.

Потім додайте суміш з соусів, перемішайте і тушкуйте 5-6 хвилин.

Далі влийте в казан бульйон і покладіть м’ясо, варіть 5-7 хвилин.

Додайте в казан рис, січену зелень, спеції і сіль. Прикрийте казан кришкою, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.

Перевірте рис на готовність, якщо він став м’яким, то можна знімати харчо з вогню. Перед тим як подати на стіл, залиште під кришкою на 5 хвилин.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з ткемалі Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини з рисом і томатною пастою Харчо з яловичини з рисом класичний Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами