Від усієї душі хочу поділитися простим, швидким і смачним рецептом харчо з свинячих реберець. Суп виходить наваристим і ситним, відмінно підійде для обіду в похмурий дощовий осінній день, зігріє і доставить вам незабутнє задоволення.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинячі ребра – 700 гр.
  • Рис білий – 70 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Томати в соку – 250 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до готування харчо з свинячих реберець. Насамперед підготуйте необхідні інгредієнти для приготування харчо з свинячих реберець.

Свинячі реберця добре промийте в проточній воді, можна замочити їх у воді з вечора.

Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть реберця до готовності 40-50 хвилин. Час варіння залежить від кількості реберець.

Потім додайте помідори у власному соку, доведіть до кипіння. При відсутності можна замінити томатною пастою, соусом або кетчупом.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте середнім за розміром кубиком.

Морква вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці.

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте соломкою.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів, потім залийте водою і залиште на деякий час.

В бульйон викладіть нарізану ріпчасту цибулю.

Потім додайте натерту моркву. Доведіть до кипіння.

Після чого викладіть в м’ясний бульйон картоплю і промитий рис, посоліть, додайте чорний мелений перець, хмелі-сунелі за смаком. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімального, і варіть приблизно 20 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть у воді, а потім подрібніть гострим ножем. Натріть на дрібній тертці або пропустити через прес, викладіть в каструлю. Ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і варіть приблизно 10 хвилин.

Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин. Гарячий наваристий харчо з свинячих реберець подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею і рисом Харчо з свинини Харчо з свинини з рисом і картоплею Харчо з часником