Хочу запропонувати улюблений рецепт апетитного харчо з баранини в казані. Його можна приготувати як на плиті, так і на багатті. Я в цей раз буду готувати на вогнищі. Запах багаття додасть гарячого страви незабутній аромат. Спробуйте приготувати харчо, і ваші рідні отримають незабутні враження.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 800 гр.
  • Волоський горіх – за смаком
  • Рис білий – 100 гр.
  • Слива синя (кисла) – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Коріандр – за смаком
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Часник сушений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Як приготувати харчо з баранини в казані? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування харчо з баранини в казані. А також заздалегідь розведіть вогонь.

Баранину ретельно промийте, викладіть в казан. Залийте холодною водою так, щоб м’ясо було повністю покрито водою.

поставте Казан на вогонь, доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Посоліть, накрийте казан кришкою і варіть баранину до готовності приблизно 1-1,5 години.

Сливи кислого сорту добре вимийте, обсушіть, а потім очистіть від шкірки і кісточок.

Зварену баранину акуратно вийміть з бульйону, остудити, відокремити від кісточок і наріжте середніми за розміром шматочками.

В казан відправте нарізану баранину, очищені та подрібнені сливи, а також томатну пасту в необхідній кількості. Доведіть до кипіння і варіть 5-10 хвилин, періодично помішуючи.

Морква вимийте і очистіть від шкірки, потім наріжте дрібним кубиком. Викладіть в казан.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте тонкими півкільцями.

Нарізану ріпчасту цибулю відправте в казан і варіть на повільному вогні 20-25 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння, промийте у воді, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.

Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, промийте у воді, а потім обсушити на кухонному або паперовому рушнику. Обсушені волоські горіхи подрібніть до однорідної консистенції з допомогою ступки або качалки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.

Подрібнений часник з’єднайте з подрібненими волоськими горіхами.

Необхідну кількість рису гарненько промийте кілька разів, а потім викладіть в казан, посоліть, доведіть до кипіння, а потім варіть приблизно 15 хвилин.

Після чого додайте улюблені спеції. Я додала червоний мелений перець, хмелі-сунелі, коріандр, сухий часник, а також подрібнений часник з подрібненими волоськими горіхами. Посоліть. Гарненько перемішайте. Доведіть до кипіння.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем, додайте в харчо. Після чого доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню, дайте страві настоятися 15 хвилин. Краще всього використовувати кінзу або петрушку.

Гарячий ароматний харчо з баранини, приготований в казані, подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом Харчо з томатною пастою Харчо з часником