Хочу поділитися не зовсім звичайним рецептом харчо, приготованим з використанням баранини і перлової крупи. Блюдо виходить ситним і чудово підійде в якості першого на сімейний обід. Процес приготування харчо досить довгий, але результат того вартий.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Баранина – 500 гр.
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – за смаком
  • Морква – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати харчо з баранини з перловкою за класичним рецептом просто! Баранину гарненько вимийте, обсушити паперовими рушниками. Розігрійте глибоку сковороду, налийте трохи олії, викладіть підготовлену баранину і обсмажте на сильному вогні до рівномірної золотистої скоринки з усіх боків.

Обсмажену баранину викладіть в глибоку каструлю. Залийте попередньо підготовленим окропом. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки або дрібного сита. Після чого зменшіть вогонь і варіть баранину до готовності приблизно 40-50 хвилин.

Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте великими часточками або так, як вам подобається. Коли баранина практично звариться, викладіть в каструлю нарізану картоплю.

Морква добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, одну моркву наріжте крупною соломкою і викладіть в каструлю.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Другу моркву натріть на тертці і додайте до смаженій луку.

Потім в сковороду додайте томатну пасту. Часник очистіть від лушпиння, промийте, а потім подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес в сковороду з вмістом. Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання. Потім засмажку перекладіть в каструлю і добре перемішайте

Необхідну кількість перлової крупи промийте і заздалегідь замочіть в окропі, злийте і викладіть в харчо, посоліть, додайте чорний і червоний мелений перець, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 25-30 хвилин. Петрушку сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть ножем, додайте в харчо. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин.

Незвичайний наваристий суп харчо з баранини з перловкою подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з баранини з картоплею Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з перловкою Харчо з томатною пастою Харчо з часником