Сьогодні хочу запропонувати рецепт особливо смачного, на мій погляд, харчо з баранини з рисом і картоплею. Консистенція страви виходить густий і ніжною. Приготуйте такий супчик і порадуйте рідних апетитним першою стравою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 700 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Волоський горіх – 50 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник сушений – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Аджика (суха) – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Вода – 3 л
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування харчо з баранини з рисом і картоплею за класичним рецептом? Баранину ретельно вимийте, наріжте шматочками невеликого розміру.

Картоплю вимийте. Очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою, і наріжте кубиками середнього розміру.

Підготовлену баранину викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, попередньо наливши невелику кількість рослинного масла. Обсмажте до рівномірного золотистого кольору.

Додайте червоний і чорний мелений перець, суху аджику, сухий часник і сіль.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком. Добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

В каструлю з бараниною налийте гарячої води, поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть баранину приблизно 1 годину.

В сковороду додайте томатну пасту і добре перемішайте. Тушкуйте на повільному вогні кілька хвилин.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон разом з картоплею і засмажкою, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин.

Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа, подрібніть до однорідної консистенції з допомогою ступки. Також можна скористатися кавомолкою або блендером.

Викладіть горіхи в харчо, добре перемішайте і варіть ще 10 хвилин. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин.

Гарячий ароматний суп харчо з баранини з рисом і картоплею подавайте на стіл порційно з ложкою сметани.

Приємного апетиту!

Харчо з баранини Харчо з баранини з рисом і картоплею Харчо з баранини по-грузинськи Харчо з волоськими горіхами Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником