Сьогодні хочу запропонувати надзвичайно смачний і в той же час досить простий рецепт апетитного харчо з курки по-грузинськи. Блюдо виходить з цікавим збалансованим смаковим поєднанням. Приготуйте харчо і здивуйте своїх домочадців.
Інгредієнти: на 6 порції.
- – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 70 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Томатна паста – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Волоський горіх – 100 гр.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати харчо з курки по-грузинськи? Курячі крильця ретельно промийте, викладіть в глибоку каструлю з товстим дном. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть курку 25 хвилин.
Зварені курячі крильця вийміть з бульйону, злегка остудіть і відокремте від кісток.
Необхідну кількість рису гарненько промийте під водою кілька разів, а потім викладіть в курячий бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть приблизно 15 хвилин. При необхідності бульйон попередньо процідіть через дрібне сито.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою. Очищену картоплю наріжте довільно. Я використовувала рифлений ніж. Додайте в бульйон. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому огне15 хвилин.
Потім викладіть куряче м’ясо. Добре перемішайте.
Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці.
Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, промийте. Цибулю наріжте дрібним кубиком. Часник подрібніть гострим ножем або пропустіть через прес.
Помідори ретельно вимийте, обсушіть і очистіть від плодоніжок і шкірки, попередньо обдавши помідори окропом. Потім наріжте дрібним кубиком.
добре розігрійте Сковороду, додайте невелику кількість рослинної олії, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і подрібнену моркву, обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Потім додайте помідори, томатну пасту і подрібнений часник. Перемішайте і готуйте на повільному вогні до загусання.
Приготовану засмажку перекладіть в каструлю з супом.
Волоські горіхи ретельно переберіть, щоб не потрапила шкаралупа. Видавити лимонний сік. Після чого додайте в суп. Поперчіть, додайте хмелі-сунелі, сіль. Гарненько перемішайте. Доведіть до кипіння. Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин.
Зелень сполосніть в прохолодній воді, струсіть зайву вологу і подрібніть гострим ножем. Гарячий ароматний харчо з курки по-грузинськи подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Харчо з волоськими горіхами Харчо з картоплею Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою Харчо з часником