У перекладі з грузинського харчо – це яловичий суп. Для додання густоти супу в нього додають рис і овочі. А за чудовий аромат відповідають спеції і свіжа зелень.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Ткемалі – 3 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кінза – 1 пучок
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати класичний рецепт харчо з яловичини по-грузинськи? Яловичину помийте і перекладіть в каструлю. Влийте воду, додайте лавровий лист і варіть м’ясо приблизно 2 години, періодично знімайте пінку.

Рис промийте холодною водою. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте кубиками.

Волоські горіхи подрібніть в блендері або кавомолці. Часник очистіть від лушпиння і стримуйте в ступці. Змішайте ці інгредієнти.

Коли м’ясо буде готове, дістаньте його з каструлі і наріжте. Бульйон процідіть і знову поставте на вогонь.

У бульйон покладіть м’ясо, рис і болгарський перець.

Цибулю очистіть, наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Потім додайте томатну пасту і горіхово-часникову масу. Тушкуйте засмажку на повільному вогні 3-5 хвилин, потім додайте в суп.

Далі додайте в харчо ткемалі, сухі приправи і рубану зелень, проварити суп ще 5-7 хвилин. Наприкінці посоліть суп по смаку і вимкніть вогонь. Перш ніж, як подати суп на стіл, дайте йому настоятися під кришкою 15 хвилин.

Приємного апетиту!

Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з ткемалі Харчо з яловичини по-грузинськи Харчо по-грузинськи з волоськими горіхами Харчо по-грузинськи з яловичини з рисом