Харчо з курки з перловкою – чудовий і простий у приготуванні класичний варіант цієї страви. В якості першої страви воно виходить ситним і наваристим. Відмінний варіант, щоб нагодувати сім’ю обідом. Обов’язково приготуйте, і ви залишитеся в захваті від такої смакоти!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курка – 700 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Перлова крупа – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Томатний соус – 3 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Зелень – за смаком
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування харчо з курки з перловкою? Куряче м’ясо вимийте, я використовувала крильця, викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння.
Періодично знімайте утворену піну шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин.
Відміряйте необхідну кількість перлової крупи, промийте її під проточною водою кілька разів до прозорої води. Додайте перловку в бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.
Помідори вимийте і залийте попередньо підготовленим окропом буквально на кілька хвилин.
Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, нарізати великим кубиком.
Нарізану кубиками картоплю викладіть в бульйон.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте кубиками.
Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, натріть на крупній тертці.
Болгарський перець добре вимийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте середнім кубиком.
Помідори очистіть від шкірки, видаліть плодоніжку і дрібно наріжте.
добре розігрійте Сковороду на невеликому вогні, додайте трохи рослинного масла.
Часник очистіть від лушпиння, наріжте тонкими скибочками і викладіть на розігріту сковороду, злегка обсмажте, постійно помішуючи.
Потім на розігріту сковороду викладіть натерту моркву і подрібнену ріпчасту цибулю.
Обсмажте до м’якого стану. Потім додайте нарізаний болгарський перець і помідори.
Добре перемішайте і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
Додайте необхідну кількість томатного соусу і ретельно перемішайте.
Посоліть і тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин.
Приготовану засмажку обережно перекладіть в каструлю.
Додайте в харчо лавровий лист, попередньо обдайте його окропом.
Зелень сполосніть в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем.
В каструлю додайте хмелі-сунелі і чорний мелений перець за смаком.
Потім викладіть подрібнену зелень.
Доведіть харчо до кипіння, а потім вимкніть вогонь. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.
Ситний харчо з курки з перловкою розлийте по тарілках і подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з курки Харчо з курки з картоплею Харчо з перловкою Харчо з часником