З превеликим задоволенням і великим бажанням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом – харчо з курки з рисом і картоплею за класичним рецептом. Такий харчо виходить легким і дуже апетитним. Такий супчик припаде до смаку як дітям так і дорослим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Курка – 800 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло – для смаження
  • Рис білий – 150 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Кетчуп – 200 мл
  • Приправа (на вибір) – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Вода – 3 л
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування харчо з курки з рисом і картоплею класичний? Куряче м’ясо добре промийте, наріжте на шматочки однакового розміру.

Вимите куряче м’ясо викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Додайте лавровий лист.

Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин.

Зварену курку вийміть з бульйону. У бульйон додайте приправу із сушених овочів.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його під холодною водою кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

Додайте промитий рис в бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте крупною соломкою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть, подрібніть гострим ножем.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізані овочі.

Овочі обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи. Додайте трохи вершкового масла.

Додайте необхідну кількість кетчупу і ретельно перемішайте. Додайте сіль і тушкуйте на повільному вогні 10-15 хвилин.

Приготовану засмажку обережно перекладіть в каструлю.

Добре перемішайте. Доведіть до кипіння, прокип’ятити 3-5 хвилин.

Картоплю вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте великими кубиками і викладіть в суп.

Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою 10-15 хвилин.

Куряче м’ясо відокремте від кісток і викладіть в харчо.

Добре перемішайте.

Зелень сполосніть в прохолодній воді, обсушити від зайвої вологи, подрібніть гострим ножем і додайте в каструлю. Я використовувала заморожену кріп.

Додайте хмелі-сунелі і чорний мелений перець за смаком, доведіть харчо до кипіння і відразу зніміть з вогню. Накрийте кришкою і дайте настоятися 15 хвилин.

Класичний ароматний харчо з курки з рисом і картоплею подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Харчо з картоплею Харчо з курки з рисом Харчо з курки з рисом і картоплею