Хочу поділитися ще одним рецептом апетитного харчо. Харчо з курки з ткемалі сподобається всім, хто любить гострі пікантні страви. Приємне поєднання гострого і ніжного курячого м’яса з волоськими горіхами приведе вас у захват, а харчо стане фаворитом серед перших страв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 400 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Волоський горіх – 60 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Ткемалі – 50 мл
  • Мука кукурудзяна – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Вода – 2.5 – 3 л

Процес приготування:

Почнемо готувати харчо з курки з ткемалі. Куряче м’ясо добре промийте, наріжте на шматочки однакового розміру, викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Додайте лавровий лист і добре посоліть. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин. Потім курку вийміть з бульйону.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води. Додайте промитий рис в бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Сковороду або сотейник добре розігрійте, додайте трохи рослинного масла, викладіть цибулю і кукурудзяну муку, злегка обсмажте.

Куряче м’ясо відокремте від кісток і викладіть до смаженій репчатому луку, влийте буквально ополоник курячого бульйону, доведіть до кипіння і тушкуйте на мінімальному вогні 5-7 хвилин.

Волоські горіхи переберіть від шкаралупи, подрібніть за допомогою качалки. Можна скористатися кавомолкою або блендером. Подрібнені волоські горіхи викладіть в харчо, додайте ткемалі, хмелі-сунелі, чорний мелений перець і сіль. Петрушку сполосніть, обсушіть від зайвої вологи, подрібніть і додайте в сотейник. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.

Вміст сотейника акуратно викладіть в киплячий бульйон з рисом. Добре перемішайте. Доведіть до кипіння, прокип’ятити 3-5 хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.

Пікантний харчо з курки з ткемалі подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Харчо з волоськими горіхами Харчо з курки Харчо з курки з рисом Харчо з рисом Харчо з ткемалі