Хочу поділитися ще одним рецептом апетитного харчо. Харчо з курки з ткемалі сподобається всім, хто любить гострі пікантні страви. Приємне поєднання гострого і ніжного курячого м’яса з волоськими горіхами приведе вас у захват, а харчо стане фаворитом серед перших страв.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 400 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Волоський горіх – 60 гр.
- Рис білий – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ткемалі – 50 мл
- Мука кукурудзяна – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Вода – 2.5 – 3 л
Процес приготування:
Почнемо готувати харчо з курки з ткемалі. Куряче м’ясо добре промийте, наріжте на шматочки однакового розміру, викладіть в каструлю. Залийте холодною водою. Додайте лавровий лист і добре посоліть. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть курку 20-30 хвилин. Потім курку вийміть з бульйону.
Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води. Додайте промитий рис в бульйон, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 10-15 хвилин. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте. Сковороду або сотейник добре розігрійте, додайте трохи рослинного масла, викладіть цибулю і кукурудзяну муку, злегка обсмажте.
Куряче м’ясо відокремте від кісток і викладіть до смаженій репчатому луку, влийте буквально ополоник курячого бульйону, доведіть до кипіння і тушкуйте на мінімальному вогні 5-7 хвилин.
Волоські горіхи переберіть від шкаралупи, подрібніть за допомогою качалки. Можна скористатися кавомолкою або блендером. Подрібнені волоські горіхи викладіть в харчо, додайте ткемалі, хмелі-сунелі, чорний мелений перець і сіль. Петрушку сполосніть, обсушіть від зайвої вологи, подрібніть і додайте в сотейник. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
Вміст сотейника акуратно викладіть в киплячий бульйон з рисом. Добре перемішайте. Доведіть до кипіння, прокип’ятити 3-5 хвилин, після чого зніміть з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин.
Пікантний харчо з курки з ткемалі подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Харчо з волоськими горіхами Харчо з курки Харчо з курки з рисом Харчо з рисом Харчо з ткемалі