З задоволенням хочу поділитися цікавим рецептом харчо з курки з томатною пастою, рисом і картоплею. Процес приготування супу досить проста і не відніме у вас багато часу, а отриманий результат приємно здивує вас і ваших рідних і близьких.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряча грудка – 700 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Чорнослив – 1 жменя
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Готувати харчо з курки з томатною пастою, рисом і картоплею легко! Курячу грудку промийте. Вимите куряче м’ясо викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою, додайте лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою або дрібним ситом. Зменшіть вогонь і варіть курячу грудку 20-25 хвилин.

Підготуйте інші інгредієнти. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.

добре вимийте Помідори.

Часник очистіть від лушпиння і сполосніть.

Чорнослив обдайте окропом.

Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Очищений ріпчасту цибулю сполосніть і наріжте дрібним кубиком.

Часник подрібніть гострим ножем.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, додайте олію, викладіть підготовлені овочі обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

Додайте томатну пасту в необхідній кількості і ретельно перемішайте.

Помідори дрібно наріжте, попередньо видаліть плодоніжку і шкірку. Додайте в сковороду і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.

Приготовану засмажку перекладіть в каструлю. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, добре перемішайте. Доведіть до кипіння.

Картоплю вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте середніми кубиками і викладіть в бульйон.

Потім додайте промитий рис. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.

Куряче м’ясо наріжте невеликими шматочками і викладіть в каструлю. Харчо доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Після чого додайте хмелі-сунелі і добре перемішайте.

Подрібніть чорнослив і додайте в блюдо.

Петрушку промийте, обсушіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Подрібнену петрушку викладіть в харчо.

Ароматний харчо з курки з томатною пастою, рисом і картоплею подавайте на стіл порційно. Присипте подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з курки з рисом і картоплею Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником