З задоволенням хочу поділитися цікавим рецептом харчо з курки з томатною пастою, рисом і картоплею. Процес приготування супу досить проста і не відніме у вас багато часу, а отриманий результат приємно здивує вас і ваших рідних і близьких.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряча грудка – 700 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Рис білий – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Чорнослив – 1 жменя
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати харчо з курки з томатною пастою, рисом і картоплею легко! Курячу грудку промийте. Вимите куряче м’ясо викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою, додайте лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою або дрібним ситом. Зменшіть вогонь і варіть курячу грудку 20-25 хвилин.
Підготуйте інші інгредієнти. Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння.
добре вимийте Помідори.
Часник очистіть від лушпиння і сполосніть.
Чорнослив обдайте окропом.
Відміряйте необхідну кількість рису, промийте його кілька разів до прозорої води, щоб позбутися від зайвого крохмалю.
Очищену моркву натріть на крупній тертці.
Очищений ріпчасту цибулю сполосніть і наріжте дрібним кубиком.
Часник подрібніть гострим ножем.
добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, додайте олію, викладіть підготовлені овочі обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.
Додайте томатну пасту в необхідній кількості і ретельно перемішайте.
Помідори дрібно наріжте, попередньо видаліть плодоніжку і шкірку. Додайте в сковороду і тушкуйте на повільному вогні 5-7 хвилин.
Приготовану засмажку перекладіть в каструлю. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком, добре перемішайте. Доведіть до кипіння.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, наріжте середніми кубиками і викладіть в бульйон.
Потім додайте промитий рис. Доведіть до кипіння і варіть 15 хвилин.
Куряче м’ясо наріжте невеликими шматочками і викладіть в каструлю. Харчо доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
Після чого додайте хмелі-сунелі і добре перемішайте.
Подрібніть чорнослив і додайте в блюдо.
Петрушку промийте, обсушіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Подрібнену петрушку викладіть в харчо.
Ароматний харчо з курки з томатною пастою, рисом і картоплею подавайте на стіл порційно. Присипте подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з курки з рисом і картоплею Харчо з рисом Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з часником