Грузинський суп харчо вже давно став улюбленим блюдом наших господинь. Він такий густий і наваристий, що їм можна нагодувати всю сім’ю. Роблять його на бульйоні з м’яса, ідеально підійде нежирна свинина.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 0,7 кг
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Рис білий – 0,5 склянки
  • Морква – 1 – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Готувати харчо з свинини з рисом і картоплею класичний легко! Свинину промийте, наріжте шматками і поставте варитися. Коли бульйон закипить, шумівкою зніміть пінку, варіть 50-60 хвилин.

Цибулю, картоплю і моркву очистіть і наріжте. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору. Через 3-5 хвилин додайте томатну пасту, тушкуйте, поки не випарується зайва волога.

Коли м’ясо буде майже готове, додайте рис і картоплю. Варіть 15 хвилин, потім додайте овочеву заправу, сухі спеції і сіль за смаком.

Часник і зелень дрібно наріжте. Каструлю з харчо зніміть з вогню. Додати часник і зелень на суп, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.

Суп подавайте на стіл зі сметаною або майонезом.

Приємного апетиту!

Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з свинини з картоплею Харчо з томатною пастою Харчо з часником