Грузинський суп харчо вже давно став улюбленим блюдом наших господинь. Він такий густий і наваристий, що їм можна нагодувати всю сім’ю. Роблять його на бульйоні з м’яса, ідеально підійде нежирна свинина.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 0,7 кг
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Рис білий – 0,5 склянки
- Морква – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Масло рослинне – 50 мл
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Готувати харчо з свинини з рисом і картоплею класичний легко! Свинину промийте, наріжте шматками і поставте варитися. Коли бульйон закипить, шумівкою зніміть пінку, варіть 50-60 хвилин.
Цибулю, картоплю і моркву очистіть і наріжте. Розігрійте сковороду, влийте трохи рослинного масла і обсмажте цибулю з морквою до золотистого кольору. Через 3-5 хвилин додайте томатну пасту, тушкуйте, поки не випарується зайва волога.
Коли м’ясо буде майже готове, додайте рис і картоплю. Варіть 15 хвилин, потім додайте овочеву заправу, сухі спеції і сіль за смаком.
Часник і зелень дрібно наріжте. Каструлю з харчо зніміть з вогню. Додати часник і зелень на суп, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.
Суп подавайте на стіл зі сметаною або майонезом.
Приємного апетиту!
Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з картоплею, рисом і томатною пастою Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з свинини з картоплею Харчо з томатною пастою Харчо з часником