Харчо з свинини з рисом і картоплею, звичайно, не справжнє грузинське харчо з яловичини, ткемалі і горіхів, а російський варіант, адже наші супи завжди припускають наявність картоплі, моркви та цибулі. Приправи та горіхи в таке харчо додаються згідно з грузинської кухні. Готуємо в мультиварці, яка зробить наше харчо смачним, наваристим і з грузинським колоритом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинячі ребра – 1.5 кг
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 5 головок
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Ткемалі – 2 ст. л.
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Кінза – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Вода – 4.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування класичного харчо з свинини з рисом і картоплею в мультиварці? Спочатку приготуйте зажарку для харчо. Почистіть і помийте цибулини і моркву. Потім наріжте їх на невеликі кубики. У чашу мультиварки налийте олію і увімкніть програму «Смаження» на 20 хвилин. У розігріте масло перекладіть нарізані цибулю і моркву.

Потім очистіть від шкірки помідори, наріжте їх такими ж кубиками і покладіть в чашу. Овочі при обсмажуванні не забувайте перемішувати лопаткою.

Свинину розділіть на м’якоть і кісточки. М’якоть наріжте на маленькі шматочки, покладіть в чашу до овочів, посоліть, посипте чорним перцем або спеціями і обсмажуйте до закінчення програми смаження.

Потім м’ясо з овочами перекладіть в окремий посуд.

мультічашу покладіть свинячі кісточки, залийте водою. У бульйон покладіть очищену морквину, цибулину і пов’язаний ниткою пучок петрушки. Закрийте кришку і увімкніть програму «Суп» на 20 хвилин.

По завершенні цієї програми з супу видаліть зелень і овочі.

У бульйон покладіть промитий рис і повторно увімкніть програму «Суп» ще на 50 хвилин.

За цей час наріжте маленькими кубиками очищені солодкий перець і картоплю. Зубки часнику і кінзу дрібно нарубаєте.

Через 15 хвилин варіння супу з додаванням рису перекладіть в чашу нарізані картоплю, перець і часник, крім зелені. Потім додати засмажку і соус ткемалі. Суп посоліть за смаком. Продовжити варіння до завершення програми.

Очищені волоські горіхи подрібніть за допомогою блендера.

Після сигналу про закінчення програми в суп пересипте подрібнені горіхи і покладіть нарізану кінзу, все перемішайте і зніміть пробу. Дайте харчо 10-20 хвилин для настоювання і потім можете подавати до столу.

Смачного!

Суп харчо в мультиварці Харчо з картоплею Харчо з картоплею і рисом Харчо з рисом Харчо з ткемалі Харчо з часником