Ситний і густий суп харчо в класичному виконанні готується на яловичому бульйоні з рисом, великою кількістю спецій і зелені. Рис можна замінити корисної перловою крупою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 300 гр.
- Перлова крупа – 0,5 склянки
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Огірки солоні – 2 – 3 шт.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Вода – 1.5 л
Процес приготування:
Як почати готувати харчо з яловичини і перловки? Перлову крупу необхідно попередньо замочити в холодній воді. Яловичину помийте і наріжте. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї м’ясо, лавровий лист і трохи солі, варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.
Часник, картоплю і моркву очистіть і наріжте.
Додайте овочі в каструлю до м’яса, варіть 20-30 хвилин. Потім додати перловку і продовжуйте варити близько години.
Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Коли цибуля підрум’яниться додайте томатну пасту, пару столових ложок води і тушкуйте 7-10 хвилин.
Огірки натріть на крупній тертці і додайте на сковороду до цибулі, тушкуйте 7-10 хвилин.
Потім засмажку перекладіть в каструлю, посоліть і приправте суп по смаку, дайте йому покипіти на повільному вогні 10-12 хвилин.
Суп харчо з яловичиною і перловкою виходить в міру густою. Перед тим, як подати його на стіл, посипте суп рубаною зеленню.
Приємного апетиту!
Харчо з перловкою Харчо з томатною пастою Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини з картоплею Харчо з яловичини по-грузинськи