Ситний і густий суп харчо в класичному виконанні готується на яловичому бульйоні з рисом, великою кількістю спецій і зелені. Рис можна замінити корисної перловою крупою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 300 гр.
  • Перлова крупа – 0,5 склянки
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Огірки солоні – 2 – 3 шт.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Вода – 1.5 л

Процес приготування:

Як почати готувати харчо з яловичини і перловки? Перлову крупу необхідно попередньо замочити в холодній воді. Яловичину помийте і наріжте. У каструлі закип’ятити воду, викладіть в неї м’ясо, лавровий лист і трохи солі, варіть на повільному вогні 30-40 хвилин.

Часник, картоплю і моркву очистіть і наріжте.

Додайте овочі в каструлю до м’яса, варіть 20-30 хвилин. Потім додати перловку і продовжуйте варити близько години.

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте і обсмажте на рослинному маслі. Коли цибуля підрум’яниться додайте томатну пасту, пару столових ложок води і тушкуйте 7-10 хвилин.

Огірки натріть на крупній тертці і додайте на сковороду до цибулі, тушкуйте 7-10 хвилин.

Потім засмажку перекладіть в каструлю, посоліть і приправте суп по смаку, дайте йому покипіти на повільному вогні 10-12 хвилин.

Суп харчо з яловичиною і перловкою виходить в міру густою. Перед тим, як подати його на стіл, посипте суп рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Харчо з перловкою Харчо з томатною пастою Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини з картоплею Харчо з яловичини по-грузинськи