Поціновувачам домашніх супів з великим задоволенням хочу порадити рецепт чудового класичного харчо, приготованого з яловичини з рисом і томатною пастою. Приготуйте такий супчик на сімейний обід, і ви залишитеся під приємним враженням.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 800 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Рис білий – 100 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 головка
  • Аджика – 1,5 ч. л.
  • Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
  • Томатна паста – 1,5 ст. л.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати класичний рецепт харчо з яловичини з рисом і томатною пастою. Яловичину вимийте, видалите жилки. Щоб м’ясо швидше зварилася, наріжте шматочками середнього розміру. Викладіть в глибоку каструлю. Залийте холодною водою. Каструлю поставте на вогонь і доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася з допомогою шумівки. Після чого зменшіть вогонь і варіть м’ясо до готовності.

Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, сполосніть. Цибулю наріжте дрібним кубиком. Часник подрібніть гострим ножем, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес.

добре розігрійте Сковороду на сильному вогні, додайте трохи рослинного масла, викладіть нарізану ріпчасту цибулю і обсмажте до розм’якшення на мінімальному вогні, періодично помішуючи.

Потім додайте гостру аджику.

Після чого додайте томатну пасту і влийте невелику кількість м’ясного бульйону. Перемішайте і готуйте на повільному вогні кілька хвилин.

Потім додайте улюблені спеції. Я додала хмелі-сунелі, мелений коріандр, чорний мелений перець і сіль. Гарненько перемішайте.

Необхідну кількість рису гарненько промийте під проточною водою кілька разів, а потім викладіть в м’ясний бульйон, посоліть, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть близько 20 хвилин. Приготовану засмажку акуратно перекладіть в каструлю. Ретельно перемішайте харчо.

Після чого вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 15 хвилин. Класичний ароматний харчо з яловичини з томатною пастою і рисом подавайте на стіл порційно.

Приємного апетиту!

Суп харчо Суп харчо класичний Харчо з рисом і томатною пастою Харчо з томатною пастою Харчо з часником Харчо з яловичини Харчо з яловичини по-грузинськи