Рецептів хашлама дуже багато, її готують на багатті і в домашніх умовах. Це смачне, зігріваючий і поживне блюдо, яке представляє собою щось середнє між супом і овочевим рагу. За своїм уподобанням ви зможете приготувати його з різним видом м’яса: баранина, свинина, яловичина або курка.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 0,8 – 1 кг
- Картопля – 6 – 7 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 – 3 шт.
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Пиво – 0,5 л.
- Масло рослинне – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу по-вірменськи на пиві? М’ясо помийте, наріжте на невеликі шматки, добре посоліть і залиште маринуватися на 30-40 хвилин. За цей час підготуйте овочі: помийте, очистіть і наріжте їх. Викладіть м’ясо в прогрітий казан, смажте на сильному вогні з рослинним маслом 3-5 хвилин. Потім додайте цибулю, нарізані півкільцями.
Казан зніміть з вогню, додайте моркву, наріжте широкими кружечками.
Перець викладіть шкіркою вгору так, щоб сік йшов в м’ясо.
Потім викладіть картоплю, нарізану великими часточками.
Зверху на картоплю покладіть часточки помідорів і зелень. Залийте вміст казана пивом, закрийте кришку і поставте на вогонь.
Доведіть вміст на сильному вогні до кипіння, потім тушкуйте хашламу на маленькому вогні 1-1,5 години. Все це час тримайте кришку закритою і не перемішуйте блюдо. Коли хашлама буде готова, перемішайте її і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з курки Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи