Хашлама з баранини з додаванням картоплі буде у вас корисним, ситним і поживним обідом. Готується вона в казані. Баранина і овочі викладаються в певній послідовності і тушкують у власному соку. Продукти, зазначені в рецепті до айви, є обов’язковими для хашлама. Інше додавайте по своєму смаку. Якщо хочете приготувати хашламу, схожу на суп, можете додати пиво або воду.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баранина – 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Картопля – 4 шт.
  • Баклажан – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Айва – 0.5 шт.
  • Капуста білокачанна – 3 аркуша
  • Часник – 1 головка
  • Петрушка – 1 пучок
  • Зіра – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати хашламу з баранини з картоплею в казані, спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама.

Баранину промийте, наріжте на великі шматочки і покладіть в казан, щоб жир був донизу. Потім баранину посипте сіллю, чорним перцем і додайте зіру (її трохи розітріть в руках для більшого аромату).

Всі овочі почистіть і промийте. Потім їх нашаткуйте на середні шматочки довільної форми. На м’ясо укладіть нашатковані овочі в такій послідовності: цибуля, помідори, баклажани і картоплю. Важливо, щоб картопля була вище шару помідорів, інакше може стати твердим.

Потім на картоплю покладіть шматочки солодкого перцю і скибочки айви. Айва надає хашламе приголомшливий аромат і деяку насолоду.

Два листа капусти нарвете на шматочки і покладіть поверх перцю. В середину блюда помістіть неочищену часникову голівку. Посипте все подрібненою петрушкою.

Поверх страви покладіть цілий лист капусти. Казан накрийте кришкою і поставте на середній вогонь. Коли хашлама закипить, вогонь зробіть невеликим і тушкуйте страву протягом 1-1,5 години. Час гасіння залежить від кількості продуктів.

Приготовану в казані хашламу з баранини з картоплею подайте до столу гарячою.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама по-вірменськи