вірменське Національне блюдо, хашлама, готується з м’яса і овочів. Інгредієнти крупно нарізають і тушкують на малому вогні. Крім картоплі, цибулі та моркви додайте в хашламу баклажани, вони прекрасно доповнять смак м’яса.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Свинина – 200 – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Картопля – 2 – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати хашламу з баклажанами? М’ясо помийте, обсушіть і наріжте кубиками. Викладіть в сотейник м’ясо, посоліть і приправте його.
Цибулю очистіть і тонко наріжте.
Цибулю викладіть на м’ясо. Моркву очистіть, помийте і наріжте напівкружечками, викладіть її на цибулю.
Картопля очистіть і наріжте тонкими пластинками.
Часник очистіть від лушпиння, наріжте, викладіть його разом з картоплею в сотейник.
Очистіть баклажани і болгарський перець, наріжте їх. Викладіть овочі шарами.
Нарізані помідори покладіть останнім шаром.
Посипте блюдо сіллю і спеціями за смаком, поставте тушкуватися. Спочатку тримайте хашламу на середньому вогні 5-10 хвилин, потім зменшіть його і тушкуйте страву до готовності 1,5-2 години. Готову страву подавайте на стіл гарячим.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з свинини