вірменське Національне блюдо, хашлама, готується з м’яса і овочів. Інгредієнти крупно нарізають і тушкують на малому вогні. Крім картоплі, цибулі та моркви додайте в хашламу баклажани, вони прекрасно доповнять смак м’яса.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Свинина – 200 – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати хашламу з баклажанами? М’ясо помийте, обсушіть і наріжте кубиками. Викладіть в сотейник м’ясо, посоліть і приправте його.

Цибулю очистіть і тонко наріжте.

Цибулю викладіть на м’ясо. Моркву очистіть, помийте і наріжте напівкружечками, викладіть її на цибулю.

Картопля очистіть і наріжте тонкими пластинками.

Часник очистіть від лушпиння, наріжте, викладіть його разом з картоплею в сотейник.

Очистіть баклажани і болгарський перець, наріжте їх. Викладіть овочі шарами.

Нарізані помідори покладіть останнім шаром.

Посипте блюдо сіллю і спеціями за смаком, поставте тушкуватися. Спочатку тримайте хашламу на середньому вогні 5-10 хвилин, потім зменшіть його і тушкуйте страву до готовності 1,5-2 години. Готову страву подавайте на стіл гарячим.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама з свинини