Хашлама зі свинини з картоплею в казані проста смачна і сподобається вашим домочадцям! Хашлама – це дуже смачне блюдо кавказької кухні. Ніжне м’яке м’ясо, соковиті овочі і насичений бульйон просто не можуть не сподобається. Традиційне доповнення – пікантний часник і свіжу зелень. Хашлама готується довго, не менше двох годин, проте не вимагає до себе ніякої уваги. Перемішувати інгредієнти не потрібно, закладати додаткові компоненти не потрібно. Про себе хашлама нагадає тільки смачним ароматом, який незабаром наповнить всю кухню і швидко збере зголоднілих домашніх.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинина – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Картопля – 5 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 5 шт.
  • Баклажан – 2 шт.
  • Вода – 300 мл
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування хашлама зі свинини з картоплею в казані. Свинину обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки.

В казані розігріваємо рослинне масло.

Викладаємо в нього шматочки м’яса, відразу посипаємо їх хмелі-сунелі і сіллю.

Смажимо при високій температурі протягом п’яти-десяти хвилин до рум’янцю.

Коли свинина підрум’яниться, знижуємо температуру плити до мінімуму і починаємо закладати овочі. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і розподіляємо їх рівним шаром поверх м’яса.

Моркву очищаємо і ріжемо на поперечні гуртки. Викладаємо їх на цибулю.

Часник звільняємо від лушпиння, два зубки ріжемо тонкими слайсами. Розсипаємо їх поверх моркви.

Картоплю очищаємо, промиваємо та нарізаємо кружальцями середньої товщини. Викладаємо їх у казан рівним шаром, солимо і перчимо.

Готуємо болгарські перці – очищаємо від насіння і плодоніжки, нарізаємо шматочками довільної форми. Розподіляємо на картопляному шарі.

Баклажани ріжемо кружальцями і укладаємо їх поверх перців. Посипаємо сіллю.

Помідори нарізаємо поперечними гуртками. Закриваємо помідорним шаром поверхню хашлама.

Злегка солимо. Вливаємо воду.

Закриваємо казан кришкою і доводимо вміст до кипіння. Потім знижуємо температуру плити до мінімальної і готуємо хашламу протягом двох годин, не помішуючи. Підтримуємо весь час повільне кипіння.

В самому кінці варіння додаємо часник, пропустивши його через прес або подрібнивши ножем.

Подаємо готову хашламу в порційних піалах, посипавши рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з свинини