Традиційно хашлама готується в казані на маленькому вогні протягом 2-3 годин. Мультиварка дозволяє господині приготувати це смачне кавказьке блюдо швидко і просто. Для приготування страви виберіть молоду яловичину і зрілі соковиті овочі, щоб вийшло досить овочевого соку.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати хашламу в мультиварці з яловичини? Почистіть цибулини, наріжте їх на півкільця і укладіть на дно чаші мультиварки.

Очищену моркву наріжте на кільця і викладіть в чашу поверх лука.

Яловичину промийте, наріжте на шматочки і покладіть поверх моркви. М’ясо по своєму смаку посоліть.

Очищений солодкий перець (можна різного кольору) розріжте на 4 шматочки, а потім на смужки. Перець викладіть поверх м’яса.

Потім на шар перцю покладіть нарізані на гуртки баклажани. Цей шар посипте сіллю.

Поверх баклажанів викладіть нарізані на часточки помідори.

Зубки часнику наріжте на слайсы і розкладіть їх поверх баклажанів. Засипте хашламу сумішшю хмелі-сунелі.

Кришку мультиварки закрийте. Встановіть програму «Тушкування» на 1,5 години. За цей час страва буде готове. Перекладіть хашламу з яловичини в порційні тарілки, рясно посипте свіжою зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама з яловичини