Щоб хашлама з баранини по-вірменськи при готуванні не стала простим рагу і не втратила східний аромат і колорит, потрібно знати деякі секрети приготування. Готуйте страву тільки з молодої баранини і для отримання насиченого смаку візьміть м’ясо на кістці. Інгредієнти укладіть в казан або сотейник з товстим дном (в іншому посуді страва підгорить) в певній послідовності. Тушкується хашлама у власному соку з додаванням невеликої кількості пива, що робить м’ясо більш м’яким і соковитим.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баранина (м’якоть молодого баранчика) – 2.5 кг
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Пиво (світле) – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Шафран – 0.5 ч. л.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Кріп – 1 пучок
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати хашламу з баранини по-вірменськи, підготуйте всі продукти для приготування хашлама. Овочі почистіть, промийте і просушіть серветкою.
Лук нашаткуйте на товсті півкільця і перекладіть його на дно казана.
Баранину наріжте на великі шматочки і покладіть в казан поверх лука.
М’ясо рясно посипте сіллю і зазначеними в рецепті спеціями.
Солодкий перець нашаткуйте на товсту соломку. Помідори поріжте на часточки. Ці овочі покладіть в казан поверх шматочків баранини.
Очищену картоплю розрізати на середні шматочки і покладіть в казан. Шар овочів посипте дрібно нарізаним кропом. Налийте в казан якісне світле пиво.
Казан з овочами і м’ясом поставте на маленький вогонь і тушкуйте під закритою кришкою протягом 3 годин. Приготовану хашламу з баранини по-вірменськи подайте до столу гарячою і пишними коржиками.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи