Рецепти кавказької кухні радують своєю доступністю і чудовим смаком. Для ситного обіду або вечері підійде хашлама, це суміш овочів та курячого м’яса, тушкована в каструлі.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Курячі ніжки – 500 – 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати хашламу з курки в каструлі, куряче м’ясо помийте, обсушити паперовими рушниками, посоліть і приправте за смаком.

В каструлю з товстим дном влийте олію, нагріти його і викладіть курку. Обсмажте м’ясо до золотистої скоринки.

Потім додайте до м’яса нарізані цибулю і часник, смажте 5-7 хвилин.

Болгарський перець і помідори помийте. Перець очистіть від насіння, наріжте овочі кубиками.

Додайте перець і помідори в каструлю до курки, посипати сушеним базиліком, зменшіть вогонь і тушкуйте хашламу 30-35 хвилин.

Подавайте хашламу на стіл гарячою зі свіжим хлібом чи пісними коржами.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама з курки