Рецепти кавказької кухні радують своєю доступністю і чудовим смаком. Для ситного обіду або вечері підійде хашлама, це суміш овочів та курячого м’яса, тушкована в каструлі.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Курячі ніжки – 500 – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати хашламу з курки в каструлі, куряче м’ясо помийте, обсушити паперовими рушниками, посоліть і приправте за смаком.
В каструлю з товстим дном влийте олію, нагріти його і викладіть курку. Обсмажте м’ясо до золотистої скоринки.
Потім додайте до м’яса нарізані цибулю і часник, смажте 5-7 хвилин.
Болгарський перець і помідори помийте. Перець очистіть від насіння, наріжте овочі кубиками.
Додайте перець і помідори в каструлю до курки, посипати сушеним базиліком, зменшіть вогонь і тушкуйте хашламу 30-35 хвилин.
Подавайте хашламу на стіл гарячою зі свіжим хлібом чи пісними коржами.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама з курки