Хашлама, приготована на пиві, має дуже цікавий хлібний присмак. Просто на воді або бульйоні такого особливого смакового відтінку добитися не вийде. Не варто переживати з приводу змісту алкоголю – під час приготування він повністю випаровується. Обов’язково додаємо свіжу зелень і часник в кінці приготування – без цих складових хашлама буде неповноцінною.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Часник 8 зуб.
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Пиво (світле) – 500 мл
  • Зіра – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати хашламу з свинини на пиві просто! Ріпчасту очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями.

Помідори промиваємо, обсушуємо і вирізаємо у кожного томату слід від плодоніжки. Нарізаємо плоди часточками.

Готуємо болгарські перці – звільняємо їх від насіння і плодоніжки, після чого нарізаємо тонкими шматочками.

Свинину обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки.

Для приготування хашлама рекомендуємо використовувати товстостінну посуд, казан або важку каструлю. На дно викладаємо половину ріпчастої цибулі щільним шаром. Потім розподіляємо свинину. Посипаємо сіллю м’ясо, зірою, чорним меленим перцем і хмелі-сунелі. Часник очищаємо і половину від усієї кількості розподіляємо поверх м’яса цілими зубками. Далі викладаємо болгарський перець, злегка солимо. Поверх перцю розподіляємо помідори, також солимо. Останнім шаром викладаємо залишився лук. Вливаємо пиво в казан.

Закриваємо казан кришкою і ставимо його на плиту. Доводимо хашламу до кипіння, після чого температуру плити знижуємо до мінімальної. Варимо страву протягом двох годин, підтримуючи слабке кипіння. Перемішувати не треба. М’ясо повинно нудитися в насиченому пивному бульйоні. За десять хвилин до готовності хашлама промиваємо й обсушуємо зелень. Дрібно рубаємо її ножем і висипаємо в казан. Також подрібнюємо залишилися зубки часнику і кладемо їх слідом за зеленню

Подаємо готову хашламу в порційних глибоких мисках в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з свинини Хашлама на пиві