Це смачне кавказьке страва готується просто і не займає багато праці і часу господині. Рецепт сподобається і початківцям молодим господаркам. Готується страва з молодої яловичини в казані або каструлі з товстим дном. М’ясо та овочі укладають в посуд шарами, щоб вони рівномірно потушились. У страву вода не додається, а тільки пиво для прискорення приготування яловичини, так і свіжі овочі дають достатньо соку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина (молода) – 1 кг
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Пиво – 300 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Приправа для м’яса – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати хашламу з яловичини на пиві? Почистіть цибулю і наріжте її на кільця. Перець очистіть від насіння і перегородок і наріжте його на поздовжні шматочки. Помідори промийте і наріжте на кружечки товщиною до 5 мм Яловичину промийте, просушіть паперовим рушником і наріжте на великі шматочки.
В казан або каструлю з товстим дном покладіть цибулю, роз’єднавши кільця.
Поверх цибулі укладіть шматочки яловичини і посипте їх по своєму смаку сіллю і спеціями.
Потім на м’ясо покладіть нарізаний солодкий перець.
Поверх перцю викладіть кружечки помідорів. Залийте ці інгредієнти світлим пивом.
Посипте блюдо зверху дрібно нарізаною зеленню. Зелені не шкодуйте, адже для кавказьких страв її треба багато. Казан з м’ясом і овочами помістіть на великий вогонь, доведіть до кипіння і потім тушкуйте на маленькому вогні під прикритою кришкою протягом 2,5 годин. Потім приготовлену хашламу з яловичини на пиві трохи перемішайте і можете подати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини Хашлама на пиві Хашлама по-вірменськи