Для тих, хто хоче при виїзді з друзями на природу почастувати їх чимось новеньким замість традиційного шашлику, пропонується цікавий рецепт хашлама з баранини на багатті. Блюдо смачне, ароматне і буде відмінною закускою до будь-яких напоїв.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 2 кг
  • Помідори свіжі – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Баклажан – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Пиво (світле) – 1 л
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати хашламу з баранини на вогнищі? Для приготування хашлама добре промийте баранину і наріжте на порційні шматочки.

Овочі почистіть, промийте і наріжте на кільця чи півкільця. Ці продукти пошарово покладіть в казан, трохи утрамбовуючи кожен шар. Послідовність шарі така: помідори, солодкий перець, баклажани, цибулю і баранина. М’ясо посипте спеціями за смаком. На м’ясо викладіть овочі в зворотній послідовності, щоб помідори були верхнім шаром.

Свіжу зелень (базилік, кріп і петрушку) дрібно нашаткуйте і засипте нею всі продукти в казані.

Потім залийте хашламу світлим пивом, заповнюючи казан до верхнього краю. Пиво добре розкриє смакові властивості цієї страви. Казан щільно закрийте кришкою, поставте на розлучений багаття і на великому вогні доведіть до кипіння.

Потім вогонь зменшіть, щоб страва тільки трохи кипіло. Через 40 хвилин гасіння хашламу посоліть і ложкою трохи перемішайте.

Потім покладіть в казан гострий перець, що додасть страві особливу родзинку смаку і потушкуйте ще протягом 40-50 хвилин. Потім казан можете знімати з багаття.

Готову хашламу з баранини на багатті розлийте ополоником в порційні тарілки і можете пригощати своїх друзів.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з баранини Хашлама по-вірменськи