Вам хочеться приготувати на вечерю щось екзотичне? Тоді зверніться до вірменської кухні. Хашлама з курки має прекрасний смак і незвичайний вигляд. Спробувати варто.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 2 – 3 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 1 – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 8 – 10 пір’я
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати хашлама з курки з картоплею в казані. Куряче м’ясо промийте під проточною водою і просушіть, якщо у вас ціла тушка, то розріжте її на більш дрібні частини. Поставте Казан на вогонь, розігрійте в ній рослинне масло і викладіть в нього курку. Смажте куряче м’ясо до золотистої скоринки.

Цибулю, моркву і часник очистити і крупно наріжте. Додайте овочі в казан. Тушкуйте на середньому вогні 2-3 хвилини.

Картоплю і болгарський перець очистіть, промийте водою і наріжте. Надішліть овочі в казан і продовжуйте гасити.

Останніми додайте в казан нарізані баклажани і помідори, посоліть і приправити страву за смаком. Прикрийте казан кришкою і тушкуйте хашламу на повільному вогні 50-60 хвилин.

Перед подачею посипте блюдо нарізаною зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама в казані Хашлама з курки