Хашлама по-грузинськи відрізняється від такого ж вірменського страви. У неї не додаються овочі. Готується хашлама способом тривалого варіння яловичини з різних частин туші і обов’язково з жиром. Рецепт нескладний. Для хашлама по – грузинськи краще взяти молоду яловичину.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина (молода) – 1 кг
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста (великий) – 1 головка
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з яловичини по-грузинськи з яловичини? Закип’ятіть в каструлі чисту воду. Яловичину добре промийте і наріжте на середні шматочки. Перекладіть м’ясо у киплячу воду, доведіть під закритою кришкою до кипіння і воду разом з пінкою злийте. Можете м’ясо ще раз промити проточною водою.
Потім яловичину залийте свіжою водою, щоб м’ясо було тільки покрито рідиною. Покладіть до м’яса розрізану навпіл цибулину. Сіль не додавайте. Повторно доведіть бульйон до кипіння, зніміть з поверхні пінку і варіть м’ясо на маленькому вогні і під прикритою кришкою протягом однієї години.
Потім покладіть в бульйон листочки лавра, горошини чорного перцю і очищені зубки часнику. Варіть м’ясо ще протягом двох годин.
Після закінчення цього часу з бульйону видаліть цибулю і лавровий лист.
Шумівкою перекладіть зварену яловичину на блюдо. Посипте м’ясо великої сіллю і дрібно нарізаною зеленню. Хашлама з яловичини по-грузинськи готова. Можете страву подати до столу.
Приємного апетиту!
Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини