Хашлама по-вірменськи являє собою густий суп з м’яса баранини, свинини або курки з великою кількістю овочів. Подавати його на стіл необхідно у гарячому вигляді, щедро посипавши свіжою зеленню.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Баклажан – 1 шт.
  • Куряче філе – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Томати в соку – 300 гр.
  • Кріп – 5 – 6 гілок
  • Кінза – 0,5 пучків
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Часник – 1 – 2 зуб.

Процес приготування:

Приступимо до готування хашлама по-вірменськи з курки. Овочі та зелень вимити. Баклажан наріжте кубиками.

Куряче філе помийте, наріжте кубиками і обсмажте до рум’яної скоринки на невеликій кількості олії.

Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте кільцями і обсмажте на рослинному маслі до прозорості. Потім додайте в сотейник баклажани і трохи посоліть.

Болгарський перець очистіть від насіння, наріжте смужками. Якщо хочете отримати гостре блюдо, то пекучий перець наріжте, не очищаючи від насіння. Також подрібніть зелений лук. Всі ці інгредієнти перекладіть в сотейник, смажте 2-3 хвилини.

Помідори у власному соку наріжте часточками і перекладіть в сотейник.

Через 3-5 хвилин до тушкується овочів додайте куряче м’ясо і хмелі-сунелі, посоліть за смаком. Тушкуйте хашламу під кришкою 15-20 хвилин.

Перед подачею хашламу з куркою посипте рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама по-вірменськи