Нерідко господині додають у хашламу поряд з цибулею, перцем і помідорами баклажани. Цей овоч додає м’ясу особливий аромат і пікантний відтінок. До того ж баклажан добре зберігає форму під час гасіння, тільки нарізати його потрібно на великі шматочки. Тушкуємо блюдо в казані. В рецепті вам пропонується додати ще і черешкова селера з кабачком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Баклажан – 4 шт.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 шт.
  • Сельдерей – 4 шт.
  • Часник – 0.5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати хашламу з яловичини з баклажанами? Спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама. У м’яса можете зрізати зайвий жир, щоб блюдо було менш калорійним. Овочі почистіть і промийте.

В казані розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому подрібнені зубки часнику. Можете і обсмажити шматочки зрізаного з м’яса жиру.

Промиті черешки селери (його беремо замість солодкого перцю) наріжте на шматочки і покладіть в казан разом з нарізаною на гуртки морквою.

М’ясо промийте і наріжте на шматочки з розрахунку 5 штук на одну порцію. Половину нарізаного м’яса покладіть в казан на шар селери і моркви. Поверх м’яса покладіть половину шинкованої на кільця цибулі.

Баклажани, кабачки і помідори промийте і наріжте на середні шматочки. Половину цих овочів укладіть на шар м’яса з цибулею і по своєму смаку посоліть. Потім викладіть в казан решта шматочки м’яса і поверх його викладіть овочі, що залишилися. Посипте блюдо любою приправою і ще раз овочі трохи посоліть.

Поверх овочів покладіть дрібно нарізану свіжу зелень.

Казан помістіть відразу на невеликий вогонь на 30 хвилин, щоб овочі дали сік і страва не підгоріло. Потім, коли соку буде достатньо, на великому вогні доведіть все до кипіння, прикрийте казан кришкою і тушкуйте хашламу вже на маленькому вогні протягом 2 годин.

Ситна, ароматний і соковитий хашлама з яловичини з баклажанами готова. Можете страву подавати до столу.

Приємного апетиту!

Кабачки з баклажанами Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами ПП рецепти з кабачків Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини