Нерідко господині додають у хашламу поряд з цибулею, перцем і помідорами баклажани. Цей овоч додає м’ясу особливий аромат і пікантний відтінок. До того ж баклажан добре зберігає форму під час гасіння, тільки нарізати його потрібно на великі шматочки. Тушкуємо блюдо в казані. В рецепті вам пропонується додати ще і черешкова селера з кабачком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Баклажан – 4 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Сельдерей – 4 шт.
- Часник – 0.5 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати хашламу з яловичини з баклажанами? Спочатку підготуйте всі продукти для приготування хашлама. У м’яса можете зрізати зайвий жир, щоб блюдо було менш калорійним. Овочі почистіть і промийте.
В казані розігрійте трохи рослинного масла і обсмажте в ньому подрібнені зубки часнику. Можете і обсмажити шматочки зрізаного з м’яса жиру.
Промиті черешки селери (його беремо замість солодкого перцю) наріжте на шматочки і покладіть в казан разом з нарізаною на гуртки морквою.
М’ясо промийте і наріжте на шматочки з розрахунку 5 штук на одну порцію. Половину нарізаного м’яса покладіть в казан на шар селери і моркви. Поверх м’яса покладіть половину шинкованої на кільця цибулі.
Баклажани, кабачки і помідори промийте і наріжте на середні шматочки. Половину цих овочів укладіть на шар м’яса з цибулею і по своєму смаку посоліть. Потім викладіть в казан решта шматочки м’яса і поверх його викладіть овочі, що залишилися. Посипте блюдо любою приправою і ще раз овочі трохи посоліть.
Поверх овочів покладіть дрібно нарізану свіжу зелень.
Казан помістіть відразу на невеликий вогонь на 30 хвилин, щоб овочі дали сік і страва не підгоріло. Потім, коли соку буде достатньо, на великому вогні доведіть все до кипіння, прикрийте казан кришкою і тушкуйте хашламу вже на маленькому вогні протягом 2 годин.
Ситна, ароматний і соковитий хашлама з яловичини з баклажанами готова. Можете страву подавати до столу.
Приємного апетиту!
Кабачки з баклажанами Кабачки з м'ясом Кабачки з помідорами ПП рецепти з кабачків Хашлама Хашлама в казані Хашлама з яловичини