Приготувати хашламу з яловичини з картоплею в мультиварці досить просто, тільки треба гасити протягом 2,5 годин. Рідина в страву не додається. М’ясо гаситься в овочевому соку і набуває чудовий томатний смак. Готуємо хашламу з яловичини, так як вона містить менше жиру.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Зелень – 1 пучок
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Червоне сухе вино Червоне напівсухе вино – 100 мл
  • Масло рослинне – 1.5 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати хашламу з яловичини з картоплею в мультиварці. Для адигейської солі візьміть сухі спеції і очищені зубки часнику.

В невелику піалу насипте звичайну сіль і додайте подрібнений часникодавку часник.

Потім насипте спеції, які у вас є.

Все добре перемішайте. Цією сіллю будемо солити хашламу. Її можна приготувати про запас, підсушити і зберігати в закритій баночці.

Яловичину, бажано не стару, промийте і наріжте на середні шматочки.

Чашу мультиварки змастіть рослинною олією. На дно чаші укладіть половину нарізаних на товсті гуртки помідорів.

На помідори викладіть шматочки яловичини і посипте м’ясо адигейської сіллю.

Почистіть цибулини і зубки часнику. Цибуля нашаткуйте на півкільця. Часник наріжте на тонкі слайсы.

На м’ясо викладіть нарізані цибулю і часник.

Поверх цибулі викладіть нарізану на соломку перець. Якщо у вас багато овочів, шари можете повторити.10

Очищену картоплю наріжте на кружечки і викладіть поверх овочів.11

Верхнім шаром укладіть помідори, що залишилися. Налийте в келих трохи червоного вина. Кришку мультиварки закрийте і встановіть програму «Тушкування» на 2,5 години.

Після закінчення цього часу хашламу з яловичини з картоплею трохи перемішайте, розкладіть по порційних тарілках, декоруйте свіжою зеленню і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Хашлама Хашлама з яловичини Хашлама з яловичини з картоплею