Якщо у вас стоїть питання про шкоду для здоров’я дріжджів, пропонується спекти хліб в хлібопічці Панасонік на натуральній житній заквасці. Хліб буде смачним і з приємним ароматом, тільки він трохи кришиться.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Житня закваска – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Борошно цільнозернові – 100 гр.
- Вода – 300 мл
- Масло вершкове (топлене) – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати хліб на заквасці в хлібопічці Панасонік. Спочатку підготуйте житню закваску, щоб вона добре визріла. Один стакан закваски перелийте в чашу хлібопічки.
Просійте на сито відміряну кількість пшеничного борошна і пересипте її в чашу до заквасці.
Цільнозернове борошно також просіяти, щоб тісто не потрапив дрібний сміття, пересипте її в чашу.
Чисту воду трохи підігрійте і перелийте її в чашу.
Наріжте на шматочки топлене вершкове масло і додати до решти інгредієнтів.
Поверх борошна насипте потрібну кількість солі та цукру.
Чашу помістіть в хлібопічку. Встановіть програму №01 «Основний хліб». Потім встановіть розмір – «900 г», колір скоринки «Середній» і включіть кнопку «Старт». Час готування за замовчуванням на цій програмі десь 4 години 5 хвилин, в залежності від моделі приладу.
Кришку хлібопічки закрийте і не відкривайте до закінчення програми, хоча можете перевірити стан колобка тесту на стадії «Заміс».
Спечений хліб на заквасці акуратно вийміть з чаші і остудіть на решітці, прикривши буханець рушником.
Остиглий хліб наріжте на скибочки і подайте до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Бездріжджовий хліб в хлібопічці Житній хліб в хлібопічці Пшенично-житній хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 750 грам Хліб в хлібопічці Панасонік