В рецептах приготування домашнього хліба кукурудзяне борошно використовується не так вже й часто, а даремно. Все тому, що в нашій культурі частіше в хід йде саме місцева пшеничне і житнє борошно, а кукурудзяна вже вважається чимось екзотичним. Тим не менш, обов’язково варто спробувати приготувати кукурудзяний варіант хліба – це смачно, незвично і яскраво. У тісто також рекомендуємо додати зерна маку – це підкреслить розсипчасту текстуру кукурудзяного хліба і внесе свій цікавий нюанс.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Борошно кукурудзяне – 100 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ч. л.
- Мак – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хліба з кукурудзяного борошна в хлібопічці Мулинекс? Відміряємо вказану кількість молока і нагріваємо його до теплого стану. Вливаємо в чашу.
Також відміряємо будь-яке рослинне масло без запаху, додаємо до молока в чашу.
Слідом додаємо сіль.
Додаємо цукровий пісок.
Тепер черга борошна. Висипаємо одночасно і кукурудзяну і пшеничну поверх молока в чашу.
Далі додаємо мак.
В останню чергу додаємо сухі дріжджі.
Після того, як всі інгредієнти опинилися в чаші, встановлюємо її в хлібопічку і вибираємо режим білого хліба. Ставимо вага на 750 грам. Натискаємо кнопку «Старт».
Після закінчення часу програми, хлібопічка подасть звуковий сигнал. Чашу з хлібом обережно дістаємо і перевертаємо, щоб отримати готовий хліб. Кладемо буханець на решітку і даємо їй повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Кукурудзяний хліб в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці Мулинекс Хліб на молоці у хлібопічці Хліб на сухих дріжджах в хлібопічці