Житній хліб зазвичай ми подаємо до солодких страв. Тому при його приготуванні можна додавати різні спеції та прянощі, які будуть покращувати його смак і посилювати аромат. Щоб хліб вийшов пишним, використовуйте тільки якісні продукти.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вода – 220 мл
  • Житнє борошно обдирне – 130 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Цукор-пісок – 20 гр.
  • Сіль – 5 гр.
  • Сухі дріжджі – 6 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати житній хліб на сухих дріжджах в хлібопічці? Окремо змішайте воду, мед, цукор і сіль. В хлібопічку влийте трохи рідких інгредієнтів, потім додайте більшу частину просіяти борошно, долийте воду з медом, цукром і сіллю, всипте борошно, сухі дріжджі.

З-за особливої клейкості житнього борошна, протягом всього замісу тіста допомагайте лопаткою розмішувати тісто.

Тісто, розрівняйте і змастіть поверхню олією.

Закрийте кришку хлібопічки і дочекайтеся звукового сигналу, який сповіщає про готовність випічки. Хліб дістаньте їх чаші, остудіть і можна пробувати.

Приємного апетиту!

Житній хліб без солоду в хлібопічці Хліб в домашніх умовах Хліб в хлібопічці Хліб в хлібопічці на 900 грам Хліб на воді в хлібопічці