Пінний напій, приготований своїми руками, набагато смачніше магазинного аналога і є прекрасною альтернативою солодким газованим напоям. Приготовлений без використання дріжджів він не зашкодить водієві і сподобається дітям.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб (Бородинський) – 0,5 кг
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Родзинки – 30 гр.
Процес приготування:
Як приготувати хлібний квас без дріжджів? Чорний хліб нарізати середнім кубиком.
На застелений пекарської папером деко викладіть шматки хліба і відправляйте його в розігріту до 180 градусів духовку підсушитися на 10-15 хвилин.
Але, стежте, щоб хліб не пригорів, інакше він зіпсує смак напою.
Перекладіть сухарі в вимиту стерильну банку.
Ізюм промийте в гарячій воді і пересипте в банку. Цей продукт прискорить бродіння і додасть приємний і неповторний смак напою.
Засипте цукор в банку.
Влийте холодну питну воду, накрийте марлею і залиште настоятися на 4 дні.
Процідіть квас через марлю і зберігайте напій в холодильнику.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів Хлібний квас з родзинками