Пінний напій, приготований своїми руками, набагато смачніше магазинного аналога і є прекрасною альтернативою солодким газованим напоям. Приготовлений без використання дріжджів він не зашкодить водієві і сподобається дітям.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Житній хліб (Бородинський) – 0,5 кг
  • Вода – 3 л
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Родзинки – 30 гр.

Процес приготування:

Як приготувати хлібний квас без дріжджів? Чорний хліб нарізати середнім кубиком.

На застелений пекарської папером деко викладіть шматки хліба і відправляйте його в розігріту до 180 градусів духовку підсушитися на 10-15 хвилин.

Але, стежте, щоб хліб не пригорів, інакше він зіпсує смак напою.

Перекладіть сухарі в вимиту стерильну банку.

Ізюм промийте в гарячій воді і пересипте в банку. Цей продукт прискорить бродіння і додасть приємний і неповторний смак напою.

Засипте цукор в банку.

Влийте холодну питну воду, накрийте марлею і залиште настоятися на 4 дні.

Процідіть квас через марлю і зберігайте напій в холодильнику.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Хлібний квас Хлібний квас без дріжджів Хлібний квас з родзинками