Приготувавши такий квас, ви можете не тільки вгамовувати спрагу корисним напоєм домашнього приготування, але і використовувати що залишилися інгредієнти для приготування абсолютно іншої страви – окрошки. Не можна не відзначити той факт, що для цього вам не знадобляться професійні кулінарні навички. Крім того, квас і окрошка, приготовані і натуральних продуктів, будуть мати значно перевагу над своїми побратимами, створені виробничим шляхом.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Сухий квас з солодом – 80 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Сухарі житні – 3 шт.
- Вода – 2,5 л
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати хлібний квас для окрошки, беремо трилітрову банку і всипаємо в неї сухий квас, який необхідно залити невеликою кількістю гарячої води. Температура води повинна бути приблизно вісімдесят градусів. Отриману масу ретельно перемішуємо, потім даємо їй трохи охолонути.
Наступний крок – в банку відправляємо дріжджі, цукор-пісок, а також житні сухарі. Заливаємо все рештою кип’яченої води, яка повинна до цього часу бути кімнатної температури. Все ретельно перемішуємо і відправляємо в тепле місце на півтора доби. За цей час маса повинна заграти і дійти до потрібної кондиції.
Отриману рідину через півтори доби проціджуємо і відправляємо в холодильник. Після того, як квас охолодитися, його можна подавати до столу. Залишилася від приготування квасу гуща тепер може використовуватися в якості закваски.
Квас в домашніх умовах Квас на сухих дріжджах