Сухі дріжджі, на відміну від свіжих пресованих, можуть довго зберігатися в домашніх умовах. З їх використанням можна пекти пироги, смажити оладки, а можна навіть робити домашній хлібний квас. Такий напій виходить зовсім трохи солодким, що є перевагою в спеку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 3 л
  • Сухі дріжджі – 3 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • квасне Сусло – 60 гр.
  • Житній хліб (сухарі) – 1 жменя

Процес приготування:

Рецепт хлібного квасу на сухих дріжджах простий у приготуванні! Обов’язково потрібно перевірити термін придатності дріжджів перед використанням, інакше вони можуть просто не спрацювати.

В банку залити трохи менше ніж 3 л теплої кип’яченої води. Всипати туди цукровий пісок і розмішати. Додати квасне сусло, знову збовтати. Всипати в заготовку для квасу сухі дріжджі, сухарі. Не перемішувати. Прикрити банку від мошок тонким рушником, поставити настоюватися при кімнатній температурі протягом доби.

наступного дня квас процідити, розлити по пластиковим чистим пляшках за допомогою лійки і прибрати в холодильник.

Вживати напій в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас на 3 літри Хлібний квас на сухих дріжджах