Хлібний квас на корочки чорного хліба виходить запашним, насиченим на смак. Його приємно і корисно пити у літню спеку в охолодженому вигляді.
Інгредієнти: на 2 л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Житній хліб (кірки) – 3 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Пшоно – 1 жменя
- Ізюм – 15 шт.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Рецепт хлібного квасу своїми руками простий у приготуванні! Підготувати продукти, родзинки не мити. Зрізати скоринки половина буханця хліба.
Якщо потрібно, скоринки запекти ще трохи в духовці, щоб квас мав більш насичений колір. Скласти в 3-літрову банку всі інгредієнти. Залити чистою водою.
Поставити банку в глибоку миску, накрити марлею, щоб не потрапляли мошки. У перший день бродіння на дріжджах квас може втекти з банки.
Через 3 дні злити квас через друшляк, залишивши близько 0,5 л квасу і отриману закваску.
Знову влити воду, 3 ст. л. цукру, свіжий родзинки, сухарі і т. д. Таким чином, виходить «вічний» цикл приготування нового квасу. Зливати квас в пляшки або глечик потрібно 1 раз в 3 дні.
Злитий квас зберігати в холодильнику, подавати охолодженим.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас на 3 літри