Хлібний квас на корочки чорного хліба виходить запашним, насиченим на смак. Його приємно і корисно пити у літню спеку в охолодженому вигляді.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Житній хліб (кірки) – 3 шт.
  • Сухі дріжджі – 1 ч. л.
  • Пшоно – 1 жменя
  • Ізюм – 15 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Рецепт хлібного квасу своїми руками простий у приготуванні! Підготувати продукти, родзинки не мити. Зрізати скоринки половина буханця хліба.

Якщо потрібно, скоринки запекти ще трохи в духовці, щоб квас мав більш насичений колір. Скласти в 3-літрову банку всі інгредієнти. Залити чистою водою.

Поставити банку в глибоку миску, накрити марлею, щоб не потрапляли мошки. У перший день бродіння на дріжджах квас може втекти з банки.

Через 3 дні злити квас через друшляк, залишивши близько 0,5 л квасу і отриману закваску.

Знову влити воду, 3 ст. л. цукру, свіжий родзинки, сухарі і т. д. Таким чином, виходить «вічний» цикл приготування нового квасу. Зливати квас в пляшки або глечик потрібно 1 раз в 3 дні.

Злитий квас зберігати в холодильнику, подавати охолодженим.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас на 3 літри