З дитинства кожен пам’ятає смак освіжаючого хлібного квасу. Повторити цей смак і приготувати такий самий ароматний напій для своєї родини дуже просто рецепт хлібного квасу з родзинками. Цей напій чудово втамовує спрагу, а також підходить для додавання в літні супи, наприклад, в окрошку.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вода – 3 л
- Житній хліб – 0,5 кг
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Родзинки – 25 гр.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Імбир мелений – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати хлібний квас з родзинками легко! Житній хліб нарізати невеликими кубиками. Викласти його на деко і поставити сушиться в духовку, розігріту до 140 градусів, приблизно на 30 хвилин.
Коли сухарики будуть готові дістати їх з духовки, перекласти у велику каструлю і залити окропом. Залишити настоюватися на 6 годин. Після додати до хліба цукор і пресовані дріжджі, все ретельно перемішати і залишити ще на 8 годин для активації процесу бродіння.
Готовий напій процідити через марлю.
Додати імбир, мед, акуратно перемішати. Розлити квас хлібний по пляшках, в кожну додати родзинки.
Закрити кришками пляшки, відправити їх у холодильник для охолодження квасу. Смачний хлібний квас з родзинками готовий!
гущавину, що Залишилася від хліба і дріжджів залиште, з неї можна приготувати нову порцію квасу.
Квас з родзинками Квас з чорного хліба Квас на сухих дріжджах Хлібний квас Хлібний квас на сухих дріжджах