З дитинства кожен пам’ятає смак освіжаючого хлібного квасу. Повторити цей смак і приготувати такий самий ароматний напій для своєї родини дуже просто рецепт хлібного квасу з родзинками. Цей напій чудово втамовує спрагу, а також підходить для додавання в літні супи, наприклад, в окрошку.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Вода – 3 л
  • Житній хліб – 0,5 кг
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Родзинки – 25 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Імбир мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати хлібний квас з родзинками легко! Житній хліб нарізати невеликими кубиками. Викласти його на деко і поставити сушиться в духовку, розігріту до 140 градусів, приблизно на 30 хвилин.

Коли сухарики будуть готові дістати їх з духовки, перекласти у велику каструлю і залити окропом. Залишити настоюватися на 6 годин. Після додати до хліба цукор і пресовані дріжджі, все ретельно перемішати і залишити ще на 8 годин для активації процесу бродіння.

Готовий напій процідити через марлю.

Додати імбир, мед, акуратно перемішати. Розлити квас хлібний по пляшках, в кожну додати родзинки.

Закрити кришками пляшки, відправити їх у холодильник для охолодження квасу. Смачний хлібний квас з родзинками готовий!

гущавину, що Залишилася від хліба і дріжджів залиште, з неї можна приготувати нову порцію квасу.

Квас з родзинками Квас з чорного хліба Квас на сухих дріжджах Хлібний квас Хлібний квас на сухих дріжджах