Хлібний квас з цикорієм – напій, який допоможе не тільки утамувати спрагу, але і допоможе на кілька миттєвостей повернутися в безтурботне дитинство. Не можна не відзначити, що квас, приготовлений таким способом, має безліч переваг. В першу чергу, це прекрасний натуральний смак і аромат, а також простота в приготуванні. До речі, вашій увазі представлений один з найшвидших способів приготування цього напою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Окріп – 3 л
- Сухарі житні – 150 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Родзинки – 20 шт.
- Цикорій – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування хлібного квасу з цикорієм? Підготуйте інгредієнти, які знадобляться нам у процесі приготування квасу. У велику ємність викладаємо житні сухарі і заливаємо їх окропом.
Слідом за окропом до сухарів відправляємо цукор.
Туди ж додаємо столову ложку цикорію. Все ретельно перемішуємо, потім накриваємо кришкою. Тепер чекаємо, поки наша рідина охолоне до тридцяти п’яти градусів.
Коли рідина охолоне, в загальну масу додаємо лимонну кислоту.
Туди ж відправляємо і сухі дріжджі. Потім все гарненько перемішуємо.
Наступний крок – в основу для квасу необхідно додати двадцять промитих родзинок.
Накриваємо нашу ємність з основою для квасу кришкою, залишивши на два – три години.
Через два-три години квас необхідно процідити через сито.
Залишилося готовий квас розлити в пляшки і відправити в холодильник. Подавати такий квас рекомендується в холодному вигляді.
Квас в домашніх умовах Квас з родзинками Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах