Холодець з свинячих ніжок, рульки і індички – відмінний варіант холодцю на святковий стіл. Щільний, насичений, міцний. Свиняча рулька і ніжки містять багато колагену – вони і забезпечать застигання. А індичку використовуємо в якості джерела м’ясних волокон. До речі, свинину, відокремлену від кісток після варіння, пропонуємо пюрировать блендером і змішати з бульйоном. Цією масою і будемо заливати індичку – такий холодець відрізняється від традиційних прозорих варіантів і виглядає дуже цікаво.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Свинячі ноги – 500 гр.
  • Свиняча рулька – 500 гр.
  • Індичка – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець білий горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Селера – 50 гр.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Як почати готувати холодець з свинячих ніжок, рульки і індички? Свинячі ніжки і рульку моєму у великій кількості води. Шкіру зачищаємо ножем.

Ніжки і рульку разрубаем на частини поменше.

Укладаємо підготовлене м’ясо в каструлю. Додаємо цибулю в лушпинні, очищену і розрізану на бруски моркву, селеру, лавровий лист. Заливаємо зазначеною кількістю води.

також Кладемо спеції: всі види горошків перцю, лаврове листя і сіль.

Ставимо каструлю на плиту, доводимо воду з м’ясом до кипіння. Піну, яка утворюється при закипанні, знімаємо і зменшуємо вогонь.

Варимо три години, підтримуючи повільне кип’ятіння.

Після закінчення зазначеного часу закладаємо в каструлю промите філе індички і продовжуємо варити ще одну годину.

Після завершення варіння витягаємо все м’ясо з бульйону, даємо йому охолонути до комфортної температури.

Бульйон проціджуємо.

Філе індички нарізаємо невеликими кубиками.

З ніжок і рульки знімаємо волокна м’яса разом зі шкірою.

Поміщаємо масу в миску, додаємо половину бульйону і пробиваємо блендером.

Пюрировать до гомогенного стану не потрібно, повинні залишатися невеликі текстурні шматочки.

Змішуємо отриману масу з кубиками індички.

Часник очищаємо, пропускаємо через прес і також кладемо в отриману загальну масу.

Розкладаємо масу по формах, доливаємо бульйоном до верху. Ставимо майбутній холодець в холодильник на п’ять-шість годин для застигання.

Подаємо готовий холодець прямо у формах або, розрізаємо на шматочки.

Приємного апетиту!

Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі