Холодець з свинячих ніжок, рульки і індички – відмінний варіант холодцю на святковий стіл. Щільний, насичений, міцний. Свиняча рулька і ніжки містять багато колагену – вони і забезпечать застигання. А індичку використовуємо в якості джерела м’ясних волокон. До речі, свинину, відокремлену від кісток після варіння, пропонуємо пюрировать блендером і змішати з бульйоном. Цією масою і будемо заливати індичку – такий холодець відрізняється від традиційних прозорих варіантів і виглядає дуже цікаво.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинячі ноги – 500 гр.
- Свиняча рулька – 500 гр.
- Індичка – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець білий горошок – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Селера – 50 гр.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
Як почати готувати холодець з свинячих ніжок, рульки і індички? Свинячі ніжки і рульку моєму у великій кількості води. Шкіру зачищаємо ножем.
Ніжки і рульку разрубаем на частини поменше.
Укладаємо підготовлене м’ясо в каструлю. Додаємо цибулю в лушпинні, очищену і розрізану на бруски моркву, селеру, лавровий лист. Заливаємо зазначеною кількістю води.
також Кладемо спеції: всі види горошків перцю, лаврове листя і сіль.
Ставимо каструлю на плиту, доводимо воду з м’ясом до кипіння. Піну, яка утворюється при закипанні, знімаємо і зменшуємо вогонь.
Варимо три години, підтримуючи повільне кип’ятіння.
Після закінчення зазначеного часу закладаємо в каструлю промите філе індички і продовжуємо варити ще одну годину.
Після завершення варіння витягаємо все м’ясо з бульйону, даємо йому охолонути до комфортної температури.
Бульйон проціджуємо.
Філе індички нарізаємо невеликими кубиками.
З ніжок і рульки знімаємо волокна м’яса разом зі шкірою.
Поміщаємо масу в миску, додаємо половину бульйону і пробиваємо блендером.
Пюрировать до гомогенного стану не потрібно, повинні залишатися невеликі текстурні шматочки.
Змішуємо отриману масу з кубиками індички.
Часник очищаємо, пропускаємо через прес і також кладемо в отриману загальну масу.
Розкладаємо масу по формах, доливаємо бульйоном до верху. Ставимо майбутній холодець в холодильник на п’ять-шість годин для застигання.
Подаємо готовий холодець прямо у формах або, розрізаємо на шматочки.
Приємного апетиту!
Холодець з свинини Холодець з свинини в каструлі Холодець з свинячих ніжок в каструлі без желатину Холодець зі свинячих ніжок і рульки без желатину Холодець зі свинячої рульки в каструлі