Пропоную скористатися чудовим рецептом шикарного холодцю, приготованого з свинини і яловичини без використання желатину. Холодна закуска прикрасить своєю присутністю будь-яке застілля або дружні посиденьки. Обов’язково приготуйте, і ви не пошкодуєте!


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Свиняча рулька – 1,5 кг
  • Яловичі ноги – 1,8 кг
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 3,5 л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець чорний горошок – 7 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Часник – 6 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

Як приготувати холодець з свинини і яловичини без желатину? Свинячу рульку і яловичу ногу при необхідності зачистити ножем і гарненько промийте, викладіть в глибоку каструлю і залийте холодною водою, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь і варіть приблизно 3 години.

З ріпчастої цибулі зніміть верхній шар лушпиння.

Морква вимийте і очистіть від шкірки овочечисткою, розріжте на кілька частин.

Овочі викладіть в каструлю. Додайте лавровий лист і чорний перець горошком. Добре посоліть. Варіть м’ясо ще 4 години.

Гарячий бульйон обережно процідіть в окрему ємність. М’ясо повністю остудіть. Остигле м’ясо відокремте від кісток і дрібно наріжте.

Часник очистіть від лушпиння, роздушіть плоскою стороною ножа і подрібніть, а потім додайте до м’яса. Добре перемішайте.

По дну ємностей рівномірно розподіліть м’ясо, залийте бульйоном, щоб він повністю покрив м’ясо.

Додайте чорний мелений перець. Остудіть холодець, а потім накрийте кришкою або харчовою плівкою і поставте в холодильник застигати на 8-10 годин, але краще всього на ніч. Застиглий холодець з свинини і яловичини без желатину подавайте на стіл.

Насолоджуйтеся м’ясної закускою!

Холодець Холодець в каструлі Холодець з свинини в каструлі Холодець з яловичини Холодець з яловичини в каструлі Холодець зі свинячої рульки Холодець зі свинячої рульки в каструлі